Erasmus+ mobilitási programok minőségbiztosítása a szakképző intézményekben

2023 | Erasmus+, ECVET

A szakképzésnek a munkaerőpiaci igényekhez való gyors alkalmazkodóképességének megteremtése és a minőségi tanulás lehetőségének biztosítása a fiatalok és a felnőttek számára.

A kiadványt azzal a szándékkal adjuk közre, hogy minőségügyi módszertani útmutatást adjon azon szakképző intézmények számára, amelyek a nemzetköziesítést stratégiai szemléletben, kiemelten kezelik, és a mobilitási programokat a képzési tevékenységük szerves részének tekintik.

A szakképzés fejlesztését meghatározó, a fentiekben említett európai és hazai stratégiai dokumentumok egyaránt igazolják, hogy az Erasmus+ mobilitási programok egyre fontosabb részét képezik az intézmények szélesebb körű és hosszú távú intézményfejlesztési és modernizációs stratégiájának és az intézmények nemzetköziesítésének, ezért a szakképző intézmények minőségirányítási rendszerében is célszerű megjeleníteni az ezzel kapcsolatos követelményeket.

A Tempus Közalapítvány keretei között működő Nemzeti Szakképzési Szakértői Munkacsoport – nemzetközi nevén National VET Team – szakértői által készített jelen kiadvány az Erasmus+ mobilitási programokat megvalósító szakképző intézményeket kívánja támogatni minőségügyi kezdeményezéseikben és fejlesztéseikben. A kiadvány szándéka az, hogy az intézmények a képzési céljaik teljesítése során a minőségirányítási rendszerük keretében folyamatosan javítsák az Erasmus+ mobilitásokhoz kapcsolódó tevékenységeiket mind az intézmény, mind az oktatók, mind pedig a tanulók érdekében.

Szerzők:
Marton József, Molnárné Stadler Katalin, Rozmán Éva 

Lapozza át kiadványunkat online vagy töltse le PDF-ben!