Nemzetköziesítés a szakképzésben - konferenciakiadvány

2023 | Tanulmányok, kutatási eredmények, Erasmus+

A kötet a 2023 októberében megrendezett Nemzetköziesítés a szakképzésben című konferencia előadásaiból és a konferencia szekcióin elhangzottakból készült tanulmányokat tartalmazza.

A Tempus Közalapítvány keretei között működő National VET Teamnek, azaz a Nemzeti Szakképzési Szakértői Munkacsoportnak a  feladata, hogy az Európai Bizottság és a hazai szakképzés-irányítás javaslatait, valamint a szakképzésben felmerülő új trendeket és lehetőségeket közvetítse a szakképzés szereplőinek, ezzel támogatva a magas minőségű oktatás és képzés megvalósítását a magyar szakképzésben. A 2023. október 12-én megrendezett „Nemzetköziesítés a szakképzésben” c. konferencia is ezt a célt volt hivatott  szolgálni. Jelen tanulmánykötet a konferencia előadásaiból és a konferencia szekcióin elhangzottakból készült tanulmányokat tartalmazza.

A tanulmánykötet ívét jól mutatja, hogy a tanulmányok témája az általánostól halad a konkrét felé, az elvi megfogalmazástól a gyakorlati megvalósítás felé, a nemzetközi trendektől az intézményekben zajló valós folyamatok és megoldások felé.

A kötet hasznos információkat nyújt azoknak is, akik általában kíváncsiak a szakképzésben elérhető nemzetközi pályázatokra és azok jellemző sajátosságaira, ugyanakkor remekül támogathatja azokat az intézményeket is, akik még csak tervezik egy Erasmus+ pályázat  beadását, vagy épp annak megvalósítását kezdik, és azokat az intézményeket is, amelyek már tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren.

Szerkesztő: Dr. Szabó Csilla Marianna

Olvassa el kiadványunkat online vagy töltse le PDF-ben (5.83 MB)