Kreativitás és innováció

HOPPÁ füzetek 15.

2009 | Disszeminációs füzetek, Egész életen át tartó tanulás program 2007-2013

A 2009-es évet az EU a Kreativitás és Innováció Európai Évének nyilvánította. Az uniós tematikus évek egyik szerepe, hogy világos üzenetet fogalmazzanak meg az uniós szakpolitikai prioritásokról.

A jelen kötetbe gyűjtött projektek afféle színes csokorként gazdagon illusztrálják, hogy ezen a téren eddig mit hoztak a nemzetközi együttműködési projektek - a közoktatástól kezdve a szakképzésen át a felsőoktatásig, kulturális és művészeti nevelésben, technikai és technológiai megoldásokban, speciális tanulási igényű fiatalok képzésében vagy akár a tanárképzésben. A kiadvány fontos láncszeme a Tempus Közalapítvány mint a tematikus év hazai koordinátora által alkalmazott eszköztárnak, amelynek révén a valóban kreatív ötleteknek szeretnénk nagyobb publicitást adni. Reméljük, a jó példák más intézmények, új partnerségek által kelnek majd új és új életre, nem másolva, inkább újrateremtve azokat.

Ahogy RUBIK ERNŐ, az év egyik európai nagykövete írja a tematikus évhez kapcsolódó honlapon afféle kulcsüzenetként: "Bátornak kell lenned ahhoz, hogy letérj a járt útról, és nem kellene lemondanod arról, hogy megtaláld a saját utad."

A kiadvány a forrás megjelölésével szabadon felhasználható.

Méret: 4,4 MB
Kiterjesztés: PDF

Letölthető