A Campus Mundi - Felsőoktatási mobilitási és nemzetköziesítési program című konstrukcióban a TKA számos szakmai tevékenységet végez, amelyek hozzájárulnak a magyar felsőoktatás nemzetköziesítéséhez. Ennek egyik eleme a nemzetközi megjelenések biztosítása és támogatása.

NEMZETKÖZI MEGJELENÉSEK A TEMPUS KÖZALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

A Tempus Közalapítvány kiemelt hangsúlyt fektet a magyar felsőoktatás nemzetköziesítését támogató, valamint a kifelé és befelé irányuló mobilitást segítő szakmai tevékenységekre. A magyar felsőoktatás nemzetközi (el)ismertségének, hallgatóvonzó képességének és ezzel együtt a hazánkban tanuló külföldi hallgatók számának növelése, a stratégiai fontosságú partnerországokkal intézményi szintű kapcsolatok kialakítása elengedhetetlen ahhoz, hogy az európai elvek mentén egy stabil, fejlődő és versenyképes felsőoktatással rendelkezzen Magyarország.

A TKA egyik kiemelt célja, hogy

  • támogassa a magyar felsőoktatási intézmények nemzetközi oktatási együttműködéseinek élénkítését, hatékonyságának növelését;
  • elősegítse új kapcsolatok kialakítását annak érdekében, hogy
  • hosszú távon minél több külföldi hallgató szerezzen diplomát magyarországi felsőoktatási intézményekben.

A magyar felsőoktatási intézmények külföldi kiállításokon való megjelenésének támogatása régóta meglévő igényként jelentkezett. Ezért is nagy jelentőséggel bír, hogy a hazai felsőoktatási intézmények 2013 óta a világ legnagyobb és legrangosabb oktatási vásárain képviseltethették magukat a TKA szervezésében. A távoli országokban való bemutatkozást az is indokolta, hogy 2015-től az Erasmus+ program megnyitotta kapuit a nagyvilág felé. Emellett a Stipendium Hungaricum program ad lehetőséget számos országbeli külföldi hallgató számára magyarországi tanulásra.

A kutatásról készült magyar nyelvű kiadvány itt elérhető >>

Utolsó módosítás: 2019.03.11.