Az Európai Bizottság oldala egyre népszerűbb a pedagógusok, iskolavezetők, szakértők, döntéshozók és más közoktatási szakemberek körében. A hozzáférés szempontjából a nyelvi korlátok sem szabnak határt, hiszen a tartalma 23 nyelven, köztük természetesen magyarul is elérhető.

School Education Gateway - Az iskolai oktatás európai online felülete

A School Education Gateway jó úton halad tehát afelé, hogy megkerülhetetlen fóruma legyen az európai közoktatásnak. Nem titkolt célja, hogy elősegítse a párbeszédet a különböző szereplők, így a kutatás, a szakpolitika, illetve a gyakorló pedagógusok, szakemberek között. Egyediségét az adja, hogy az egyes pedagógiai kérdésekhez kapcsolódóan egy helyen találhatunk meg szakpolitikai állásfoglalásokat, szakértői anyagokat, kutatási eredményeket, továbbképzési lehetőségeket és konkrét példákat, jó gyakorlatokat is, melyeket gyakran Erasmus+ együttműködések keretében dolgoztak ki.

Az Erasmus+ program kínálta pályázati lehetőségeket egyre többen ismerik. Könnyű azonban belátni, hogy az anyagi források önmagukban nem feltétlenül tudnak érdemben hozzájárulni az iskolákban folyó munka fejlesztéséhez. A platform egyik fő célja, hogy a módszertani támogatáson túl szakmai, tartalmi téren is segítsen megtervezni és megvalósítani a mobilitási és partnerségi projekteket.


A PORTÁL NÉHÁNY FONTOS FUNKCIÓJÁRÓL:

Ahogy napról napra növekszik a regisztrált érdeklődők száma, folyamatosan fejlesztik az oldal felhasználóbarát sajátosságait, és a tartalma is gyarapszik ingyenesen elérhető hírekkel, online kurzusokkal, oktatási segédeszközökkel, videókkal és más szakmai anyagokkal. Továbbra is érdemes lesz tehát rendszeresen meglátogatni a köznevelés európai fórumát azoknak, akik pedagógiai munkájuk tágabb, nemzetközi összefüggései, eredményei iránt is érdeklődnek. 

További információk: www.schooleducationgateway.eu

A cikk szerzője:
SZILÁGYI RÓBERT
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ Programiroda

Utolsó módosítás: 2019.01.11.