Partnerkeresési tippjeinket olvashatják.

Partnerkeresési tippek iskoláknak, óvodáknak

Mivel hagyományosan tavaszra tehetők a partnerségi pályázatok beadási határidői, az ezt megelőző időszak már a partnerekkel közös tervezgetés jegyében telik. A partnerkeresés időszaka tehát ideális esetben nyár végére, őszre tehető. Egy új projekt tervezésekor minden esetben érdemes az intézményi igényekből kiindulni, és az ezek alapján megfogalmazott célokhoz illeszkedő partnereket keresni.

Ha az iskolának nincsenek még külföldi kapcsolatai, egyszerre könnyebb és nehezebb is a helyzete a már rutinos pályázókéhoz képest. Nehezebbnek tűnhet a semmiből építkezni, ugyanakkor, mivel az iskola még nem kapcsolódott be a nemzetközi projektek vérkeringésébe, elsőre feltehetőleg egy szakmailag kevésbé fókuszált, inkább orientációs jellegű projektet fog megvalósítani, amelyek esetében szélesebb a szóba jöhető partnerek köre.

Néhány ötlet olyan pályázóktól, akiknek már sikerültek az első lépések:

Azok az intézmények, amelyek már tapasztalt pályázók, megtehetik, hogy a korábban jól működő partnerségi körrel pályáznak újra, azonban ez korántsem biztos, hogy mindig olyan célravezető, mint amilyennek elsőre tűnik. Fontos, hogy az aktuális intézményi igényekre szabva válasszanak maguknak partnerintézményt, így könnyűszerrel felvázolhatják majd a projekttervükben, miért az adott csapat szükséges az elképzelések megvalósításához.

Mindenképp hasznos lehet az online partnerkeresési felületek használata.

További partnerkeresési tippek ITT olvashatók!

KOVÁCS ESZTER
Tempus Közalapítvány
Erasmus+ Programiroda

Utolsó módosítás: 2019.09.25.