Külföldi Nyelvtanulási Program

Legyen élmény a nyelvtanulás! És mindez hogyan lehetséges?

A Külföldi Nyelvtanulási Programmal, melynek célja, hogy a 9. évfolyamos gimnáziumi, szakgimnáziumi és technikumi, valamint a 11. évfolyamos gimnáziumi és szakgimnáziumi, továbbá a technikumi 11. vagy 12. évfolyamos tanulók kéthetes, külföldi nyelvtanfolyamon vegyenek részt angol, francia és német nyelvből a következő célországokban: Ausztria, az Egyesült Királyság, Franciaország, Írország, Máltán és Németország.

Célunk, hogy a Programban résztvevő diákok nyelvtanulását támogassuk és egy jókedvű, pozitív érzelmi kötődést kialakító programmal növeljük nyelvtanulás iránti motiváltságukat és ezzel is hozzájáruljunk egy piacképes, magabiztos nyelvtudás megszerzéséhez.

A kedvezményezett tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelviskolai, vagy csoportos partneriskolai programban vehetnek részt, amely alanyi jogon jár az érintett diákok számára. A Program teljes összegét Magyarország Kormánya biztosítja, a támogatás elnyerésére azonban pályázni kell.

A Program keretében a tervezett kiutazásokra előreláthatóan 2022 nyarán kerülne sor, amelyen a köznevelési adatok alapján nagyságrendileg 150 ezer tanuló jogosult részt venni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) megbízásából a program megvalósítását a Tempus Közalapítvány végzi, mivel többek között az Erasmus+ kapcsán jelentős tapasztalattal rendelkezik a középiskolás korosztály nemzetközi mobilitásának támogatásában.

Az ügyfélszolgálat elérhetősége:

Telefonon: (+36 1) 236-5055
E-mailben: nyelviprogram@tpf.hu 
H-CS: 8.30-17:00
P: 8:30-14:30


 

További információk a programról >>

 

Utolsó módosítás: .