GYAKORI KÉRDÉSEK

Kérdések és válaszok az idei Erasmus Napok programsorozattal kapcsolatban.

Válassza ki az alábbi kategóriák szerint, hogy milyen formában vesz részt a programsorozatban: szervezőként vagy résztvevőként, esetleg a közösségi médián keresztül, és olvassa át a kérdéseket! 

Ha további kérdése lenne, amire itt nem talált választ, akkor írjunk nekünk az erasmusdays@tpf.hu email címre. 

Az általános, angol nyelvű kommunikációs eszköztárat az #ErasmusDays nemzetközi oldaláról tudja letölteni:  https://www.erasmusdays.eu/ 

Ugyanakkor, ha regisztrálta már #ErasmusDays eseményét a regisztrációs űrlap kitöltésével, akkor magyar nyelvű kommunikációs eszköztárra is számíthat, amit emailben küldünk el a szervezőknek szeptember 21-től kezdődően.  

Igazolást és egyéb dokumentumokat a Europe Direct Information Centre (EDIC) honlapján keresztül igényelhet: https://europa.eu/european-union/contact/meet-us_en 

Eseményenként csak egy kommunikációs eszköztárat lehet igényelni. Az Erasmus+ projektek számára kiosztott költségvetés magában foglalja a disszeminációs tevékenységeket. További anyagokért, szórólapokért az intézménye kommunikációs részlegéhez fordulhat. 

A kiszállítási idő országonként változó lehet. Általánosságban elmondható, hogy ha az eseménye jóváhagyott és rendelt egy eszköztárat, akkor meg kell kapnia legkésőbb egy héttel az #ErasmusDays kezdete előtt. Hogy többet tudjon meg az esetleges késésekről, kérjük, ellenőrizze az Erasmus+ irodájának elérhetőségét a következő linken keresztül: https://www.erasmusdays.eu/contact-erasmus/

Az #ErasmusDays nyomtatott kommunikációs eszköztárának tartalma országonként eltérő lehet. Vannak olyan országok, amelyek nem tudnak kommunikációs eszköztárat biztosítani. Kérjük, ellenőrizze az Erasmus+ irodájának elérhetőségét a következő linken keresztül, hogy több információt szerezzen az országa #ErasmusDays eszköztáráról: https://www.erasmusdays.eu/contact-erasmus/

Ha bármilyen információt változtatni kíván az eseményével kapcsolatosan (dátum(ok), tartalom, képek, stb), kérjük, küldje el a módosításokat nekünk, az eseménye címével és az intézmény nevével együtt az erasmusdays@tpf.hu email címre! 

Minden beküldött eseményt egy adminisztrátor hagy jóvá, mielőtt láthatóvá válik a nemzetközi oldalon és a térképen. Ez azt jelenti, hogy lehet némi késés az esemény regisztrációja és a jóváhagyása között. Úgyhogy aggodalomra semmi ok: ha eljutott a regisztráció végéig, akkor 1-2 héten belül feltöltésre kerül az eseménye a nemzetközi oldalra is. 

2020 szeptember 30-ig tudja regisztrálni eseményét a regisztrációs űrlap kitöltésével. 

Az #ErasmusDays hivatalos dátumai 2020. október 15, 16 és 17. Ezektől eltérő dátumot nem lehet megadni a regisztráció során az űrlapon, mivel a különféle események és tevékenységek kifejezetten ezeken a napokon történő koncentrációja a cél, amely garantálja az erős média jelenlétet.

Nem, nem feltétlenül kell Erasmus+ projekt támogatottnak lennie ahhoz, hogy részese legyen az #ErasmusDays eseménysorozatnak. Akkor is szervezhet eseményt, ha nonprofit egyesületnél, információs központnál vagy a külföldi oktatás és továbbképzés területén érdekelt közhasznú vagy privát szervezetnél dolgozik. Az Erasmus+ program iránti elköteleződés kifejezése egyéni szinten is lehetséges a közösségi médián keresztül: részletek itt.

Nem, a nyomtatott eszköztárak nem elérhetőek minden országban. Kérjük, ellenőrizze az Erasmus+ irodájának elérhetőségét a következő linken keresztül, hogy több információt szerezzen az országa #ErasmusDays eszköztáráról: https://www.erasmusdays.eu/contact-erasmus/

A magyar #ErasmusDays szervezők számára biztosítunk nyomtatott kommunikációs eszköztárat, amelyről a regisztrált szervezők emailben kapnak igényfelmérő kérdőívet, a postázás szeptember végén várható. 

Minden szervező arra törekszik, hogy az események mindenki számára megközelíthetőek legyenek. Ha egykonkrét eseményről szeretne érdeklődni, írhat közvetlenül a szervezőknek is vagy az általános erasmusdays@tpf.hu email címre!

A rendezvénnyel kapcsolatos információk (köztük a szervező elérhetősége is) az események felsorolásánál érhetőek el. Ha a felsorolást szeretné látni, kattintson a térkép mellett található „Listing” gombra, ahol országra vagy az esemény típusára leszűkítve is böngészhet az események között.

Az események felsorolása hozzáférést biztosít az események weboldalához és a közösségi média felületeikhez is. Kövesse őket a legfrissebb hírekért az esemény szervezőitől! 

Az események többsége ingyenes. A részvétel felhasználási feltételei az események felsorolásánál érhetőek el, amely az #ErasmusDays honlap főoldaláról a térkép nézet melletti „Listing” gombra kattintva érhetőek el. www.erasmusdays.eu 

A részvételi feltételek eseményenként különböznek. További információért, kérjük, ellenőrizze az esemény leírását. 

Az #ErasmusDays a világ bármely pontján megrendezésre kerülhet, amíg az esemény szorosan kapcsolódik az Erasmus+ programhoz.

Elméletileg mindenki részt vehet az #ErasmusDays eseményeken. Ugyanakkor, mindegyik esemény egy különálló struktúra keretei közt szerveződik, így az is előfordulhat, hogy úgy döntenek, az esemény nem nyitott a nagyközönség számára (például egy #ErasmusDays eseményt csak iskola tanulói, vagy a tanulók szülei, tanárai számára szerveznek).

Ellenőrizze az #ErasmusDays honlapjának főoldaláról elérhető térképet, hogy többet tudjon meg az eseményekről, amelyek a közelében kerülnek megrendezésre. Kiválaszthatja az országot, a dátumot és az esemény típusát, amelyen részt kíván venni.

A magyar oldalon pedig az Események listája menüpontban böngészhet régiók szerint az események között. 

Az #ErasmusDays 2020. október 15-16-17-én kerül megrendezésre, minden országot bevonva az ünneplésbe. 

Az események élőben www.erasmusdays.eu oldalon, a „Your reactions” közösségi média falon lesznek elérhetőek. 

Arra bíztatjuk a diákokat, tanárokat, oktatókat, szervezeteket és mindenkit, aki részt vett az Erasmus+ programban, hogy ossza meg történetét, ajánlását a közösségi médiában. Ezt megteheti egy fotót vagy kommentárt megosztva az #ErasmusDays hashtag használatával.

A kommunikációs eszköztárat a honlapról töltheti le, amely az ErasmusDays angol nyelvű, alap grafikai anyagát tartalmazza (logó, banner).

Nincsenek hivatalos #ErasmusDays közösségi felületek; bármilyen módon és platformon hivatkozhat az Erasmus+ Nemzeti Irodájának hivatalos profiljaira az #ErasmusDays hashtaget használva. 

1 – Az esemény előtt

> Használja az #ErasmusDays hashtaget, amikor csak tudja: a nyomtatott dokumentumokon, az emailjeiben vagy a honlapján!

> Írja le a programot és gondoljon az előadók bemutatására is! Végül, ne felejtse el átirányítani olvasóit az eseménye oldalára további információért.

> Publikáljon hasznos információt: időpontokat és helyszíneket, a szervezete elérhetőségeit, stb.

2 – Az esemény közben

> Mutassa be az eseményt a közösségi média csatornáin az #ErasmusDays hashtaget használva és megemlítve a hivatalos közösségi média felületeinket!

> Alakítson ki üzenő falat és beszélgetést a Twitteren is – amennyiben használja ezt a felületet.

> Készítsen annyi tartalmat az esemény során, amennyit csak lehetséges: bármi jó lehet a közösség érdeklődésének felkeltése és fenntartása érdekében! Készítsen képeket az okos telefonjával, vegyen fel rövid videókat (ne legyenek hosszabbak 1-2 percnél), ahogy a résztvevők összefoglalják az eseményen szerzett tapasztalataikat.

3 – Az esemény után

> Összegezze az eseményét és ossza meg a fontos mozzanatait!

> Válassza ki a legérdekesebb nézőpontokat és foglalja össze őket az #ErasmusDays hashtaget használva!

> Írjon cikkeket az eseményéről a honlapjára vagy blogjára, majd ossza meg a linkeket a közösségi média csatornáin!

> Ha van rá lehetősége, küldjön hírlevelet a honlapja feliratkozói számára!

Erősítse az eseménye körüli érdeklődést és ne felejtse el megjelölni a közösségi média csatornáinkat a tartalmaiban! Nagyon fontos számunkra, hogy lássuk a bejegyzéseit, amiket így mi is megoszthatunk viszonzásképp a közösségi média csatornáinkon.

Utolsó módosítás: 2020.09.21.