2022.04.07.

Információs platform segíti az ukrán diákokat az egyetemi felajánlások megtalálásában

Több mint tíz magyar egyetem csatlakozott a European University Foundation kezdeményezéséhez.

Az ukrajnai háború Európa-szerte ösztönzi arra a hétköznapi embereket, szervezeteket és cégeket, hogy minden tőlük telhetőt megtegyenek a fegyveres konfliktus elől menekülők támogatására. Az egyetemek is kiveszik a részüket a segítésből, már eddig is számos felajánlást tettek: van, ahol szállást vagy egészségügyi ellátást biztosítanak, máshol már előrébb tekintve tanulmányi lehetőségekkel, ösztöndíjakkal is próbálják támogatni a rászorulókat.

Az európai felsőoktatási intézmények tudásmegosztó és mobilitási hálózata, a European University Foundation létrehozott egy információs platformot, ami kereshető, áttekinthető formában teszi elérhetővé az európai egyetemek felajánlásait. A War in Ukraine – Student Support Centre platform az Erasmus+ Dashboardhoz, egy Európa-szerte sok intézmény által használt informatikai rendszerhez kapcsolódik, így az Erasmus+ programban részt vevő összes európai egyetem hozzáfér és egyszerűen tudja használni.

Már több mint tíz magyar egyetem és főiskola csatlakozott a platformhoz, és az EUF örömmel várja a további intézmények csatlakozását – az Erasmus+-hálózat tagjai számára mindössze néhány kattintás a felajánlások feltöltése. Emellett arra bíztatnak mindenki, hogy hívják fel a diákcsoportok, segélyszervezetek, a menekülteket támogató civilek figyelmét erre az információs eszközre, hogy minél több rászoruló diákot köthessenek össze a segítőkész intézményekkel.

Utolsó módosítás: 2022.04.21.