A DAAD tanulmányi és kutatói ösztöndíjakat kínál Németországba.

DAAD ösztöndíjak 2019/2020

A program célja:
Német állami ösztöndíj, melyet az 1925-ben alapított, bonni székhelyű a DAAD – Deutscher Akademischer Austausch Dienst, magyarul Német Felsőoktatási Csereszolgálat – kezel.  A DAAD-nek mint az összes német felsőoktatási intézmény szervezetének feladata, hogy ösztöndíjprogramokkal támogassa a felsőoktatási intézmények nemzetközi kapcsolatait.

A DAAD minden ország számára kínál programokat, amelyben a németek és külföldiek egyaránt részesülhetnek, ezenkívül tanácsadással és egyéb támogatásokkal – például nemzetközi tanulmányi programokkal –  is elősegíti a felsőoktatási intézmények nemzetközi tevékenységét és hozzájárul a nemzetközi kulturális politika alakításához.

A DAAD Magyarországon:
A DAAD 2002-ben nyitotta meg Budapesten Német Felsőoktatási Információs Központját, elsősorban a Németországban tanulni kívánó magyar állampolgárok tájékoztatásának elősegítésére.

Részt vevő országok köre:
Németország

A pályázatra jogosultak köre:
A DAAD tanulmányi és kutatói ösztöndíjakat kínál tanulmányaikban előrébb tartó

Korhatár:
A DAAD ösztöndíjkínálatában nincs felső korhatár, viszont a pályázás időpontjakor számít a képzés kezdetének /befejezésének időpontja.

Támogatható tevékenységek:
Érdemes minden esetben személyre szabott ösztöndíjat keresni, ugyanis a DAAD rengeteg fajta ösztöndíj-lehetőséget kínál!

Bővebb információ:
http://www.tka.hu/palyazatok/3021/palyazati-dokumentumok
http://www.daad.info.hu/

Utolsó módosítás: 2019.03.01.