Bécsi központi közgyűjteményekben, levél- és kézirattárakban, könyvtárakban, múzeumokban és egyetemi vagy állami kutatóhelyeken végzett általános elméleti, forrásfeltáró és forrásfeldolgozó kutatásokat támogató ösztöndíjprogram.

Collegium Hungaricum

TÁJÉKOZTATÁS

A Tempus Közalapítvány scholarship.hu online pályázati felületét működtető cég szerverét külső támadás érte, a rosszindulatú informatikai támadás következményei miatt az oldal jelenleg nem elérhető. A külső üzemeltető dolgozik a helyreállításon. A Tempus Közalapítvány részéről mindent megteszünk a pályázati ügymenet folytonosságának fenntartása érdekében.

Azok számára, akik most szeretnék benyújtani Collegium Hungaricum pályázatukat, rövidesen megnyitjuk a pályázati felületet.

A pályázati határidőt a vis major helyzet miatt a szükséges mértékben módosítjuk, ugyanakkor arra kérjük pályázóinkat, hogy a felhívás és a honlapon szereplő dokumentumoksegítségével már most készítsék elő pályázati anyagaikat, hogy a felület megnyitása után mielőbb be tudják nyújtani pályázataikat.

FONTOS! Azon pályázóknak, akik a pályázati folyamatot már megkezdték vagy véglegesítették 2018 őszén a scholarship.hu felületen, az eddig mentett adatokat és dokumentumokat ismét fel kell majd vinniük, illetve a pályázatot ismét be kell nyújtaniuk!

Célunk, hogy senki ne essen el a pályázati lehetőségtől. A rendszer újraindulásáról igyekszünk minden érdeklődőt tájékoztatni, de pályázóinkat is arra kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a honlapunkon, illetve a pályázati felületen megjelenő információkat.

 

ELÉRHETŐSÉGEK

Csányi Zsófia pályázati referens
telefon: 06-1- 237-1300/140 hétfőtől csütörtökig 08.30-17.00 között, pénteken 08:30-14.30 között
e-mail: zsofia.csanyi@tpf.hu

A program célja:

Bécsi központi közgyűjteményekben, levél- és kézirattárakban, könyvtárakban, múzeumokban és egyetemi vagy állami kutatóhelyeken végzett általános elméleti, forrásfeltáró és forrásfeldolgozó kutatásokat támogató ösztöndíjprogram.

Támogatható tevékenységek, területek:
XVI-XX.századi magyar történelem, gazdaságtörténet, várostörténet, művelődés, irodalom, művészet, filozófia, pszichológia és jogtudomány. Indokolt esetben más szakterületek képviselői is pályázhatnak.

Célország:
Ausztria

A pályázatra jogosultak köre:

Pályázati feltételek:

Prioritási szempontok:
A pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek azok a kutatók, akik az alábbi témákkal kapcsolatos kutatásokat folytatnak:

Bővebb információ

Utolsó módosítás: 2019.02.15.