Az Európai elektronikus platform a felnőttkori tanulásért (EPALE) az Európai Bizottság kezdeményezésére létrejötttöbbnyelvű, nyitott szakmai közösségi tér. A platform működésének célja a felnőttképzési és felnőttoktatási szektor fejlesztése, a felnőttkori tanuláshoz kapcsolódó szolgáltatások minőségének javítása, a szakmai szereplők közösséggé formálása, a felnőttképzést és –oktatást nyújtó intézmények és dolgozóik munkájának támogatása, illetve a felnőttkori tanulók számának növeléséhez való hozzájárulás. A felületet többek között tanárok, oktatók, kutatók, tudományos területeken dolgozó szakemberek és politikai döntéshozók használhatják szerte Európában.

A regisztrált felhasználók ötleteket meríthetnek a megosztott jó gyakorlatokból, és érdeklődési körüknek megfelelő eseményeket kereshetnek a platformon, továbbá megismerhetik az aktuális témák szakértőinek és más felhasználóknak a véleményét a felnőttkori tanulást érintő kérdésekről.

https://ec.europa.eu/epale/

Egy egyszerű regisztrációt követően a platform minden funkcióját kihasználhatják:

A platform működése a felnőttkori tanulás európai szinten kiemelt témái köré összpontosul, és lehetőséget nyújt a témával kapcsolatos vélemények megismerésére, valamint a kapcsolódó szakmai dokumentumok, linkek megosztására. Az online megbeszélések alatt a téma szakértőivel folytatott diskurzus jó alkalmat teremt a szakmai tapasztalatcserére.

A felhasználók az alábbi témákban olvashatnak híreket és blogbejegyzéseket, illetve kereshetnek szakmai rendezvényeket és tartalmakat.

Bízunk abban, hogy a megosztott projekteredményekkel, témákkal lehetővé válik a hazai és külföldi fejlesztések terjesztése, a szinergiák erősítése, közös együttműködések kialakítása.

Regisztráljon és legyen Ön is része Európa legnagyobb, felnőtt tanulásban érdekelt közösségének!

A magyar nyelvű oldalt a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatalban működő EPALE Nemzeti Támogató Szolgálat fejleszti folyamatosan.

https://ec.europa.eu/epale/hu/home-page

Az összeállítást készítette:

Karvázy Eszter, osztályvezető, Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal

 A cikket elolvashatja a Pályázati Pavilon 2017/tavaszi számának 46.oldalán. 

 

Utolsó módosítás: 2017.08.07.