Háromoldalú szakmai műhely

Ébredjünk fel a bűvöletből - a 4. ipari forradalom kihívásai és az Erasmus+ címmel a Tempus Közalapítvány háromoldalú szakmai műhelyt szervez 2018. november 30. pénteken Budapesten.

Időpont: 2018.11.30. (péntek), 10:00-16:00-ig
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet, Brüsszel terem

A műhely fókuszában a digitalizáció, az Ipar 4.0, a nemzetköziesítés és ezen belül az Erasmus+ program állnak, ezért várjuk azon szakképzési szakértők jelentkezését, akik a munkáltatói oldalt is képviselni tudják, mert valós szakmai gondolkodásra kizárólag minden érintett részvételével nyílik lehetőség.

A műhely háttere:

A szakképzés gazdasági, társadalmi, szakpolitikai környezete gyors ütemben változik. Az Ipar 4.0 kihívásaira a szakképzésnek jelen időben kell reagálnia. Ennek egyik eleme az ágazati készségtanácsok megalakulása 2018. július 1-el. A műhelyen azt járjuk körül, hogy hogyan válaszolhat az ipar kihívásaira az szakképzés egy olyan képzési struktúrában, amely meglehetősen elzárt; kevés kitekintéssel a trendekre, a radikális változásokra. Milyen szerepe lehet ebben az Erasmus+ programnak? Nyilvánvaló, hogy az Erasmus+ projektek intézményi hatása mekkora erővel bírhat a pedagógiai kultúra változására, és mint olyan, a szakmai párbeszéd kezdeményezésére a képző intézmény és a munkáltatók között, hiszen a program projektjei alapvetően ennek a párbeszédnek a jó gyakorlatai.

A műhely célja:

Az európai és hazai trendekről való közös beszélgetések során felkészülni a kihívásokra, mivel a digitális átalakulás, a 4. ipari forradalom radikális és gyors ütemben már jelenleg zajlik. A műhely során megvilágításba kerül, hogy az Erasmus+ projektek hogyan támogatják a szakképzés és a szakma elvárásainak közeledését.

A műhelyen betekintést kapnak:

  • a tanulószerződéses képzés európai keretrendszerébe,
  • a hazai szakpolitikai intézkedési tervekbe,
  • az ágazati készségtanácsok működésébe,
  • a vállalati gyakorlati oktatók kamarai képzésébe.

A műhely lehetőséget teremt a munkáltatóknak a munkáltatói igények megfogalmazására. Mit jelent az ő szempontjukból a digitalizáció, az Ipar 4.0? A szakképzés hogyan tudna erre reagálni?

A műhelyen a tanulói igényeknek is hangot adunk: azt járjuk körül, hogy a tanuló mitől érzi jól magát az oktatásban. Hogyan tanul a Z generáció? Milyen tanulási szokásaik vannak?

Túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot, hogy a rendezvény szakmai sikere érdekében az érdekképviseleti csoportok (szakképző intézmények, kamarák és munkáltatók) közel azonos részvételi arányának biztosítására törekedjünk.

Utolsó módosítás: 2018.11.16.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány