Társadalmi befogadás az Erasmus+ projektek tükrében

A Tempus Közalapítvány a társadalmi befogadás témájában rendez szakpolitikai szemináriumot. Előadásokra, szakértői kerekasztalra és projektbemutatókra várjuk mindazokat, akik szeretnének egy komplex képet kapni a szakterületről.

Időpont: 2018.11.29. 10:00-15:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 6. emelet, Brüsszel terem)

A program első részében a felvezető előadást követően szakértői kerekasztal-beszélgetésre kerül sor, majd a nap második felében a társadalmi befogadás erősítéséért szolgáló példaértékű Erasmus+ projektek mutatkoznak be.

A felvezető előadás egy átfogó elméleti képet nyújt a hallgatóság számára a társadalmi befogadás és az Erasmus+ program kapcsolatáról, valamint az Erasmus+ program nyújtotta lehetőségekről.

A kerekasztal-beszélgetésen oktatáskutatók és gyakorlati szakemberek cserélnek eszmét a társadalmi befogadás magyarországi helyzetéről, illetve annak további lehetőségeiről. A beszélgetés középpontjában az Erasmus+ program, mint szakpolitikai eszköz, ilyen irányú felhasználási lehetőségei állnak.

A folytatásban négy sikeres Erasmus+ együttműködés mutatkozik be, amelyek a köznevelés, a szakképzés, az ifjúság és a felnőtt tanulás terén járultak hozzá a társadalmi befogadás megerősítéséhez. Az előadások után az érdeklődők feltehetik a projekttel kapcsolatos kérdéseiket.

Végezetül a Tempus Közalapítvány is bemutatja saját, társadalmi befogadás köré épülő, fejlesztő projektjét.

Tervezett program:

9.30-10.00 Regisztráció
10.00-10.15 A társadalmi befogadás és az Erasmus+ program kapcsolata
Verses István, Erasmus+ programvezető, Tempus Közalapítvány
10.15-11.15 Kerekasztal-beszélgetés: A társadalmi befogadás helyzete Magyarországon
11.15-11.40 Kávészünet
11.40-12.40 Erasmus+ projektbemutatók
 • Zöld Árnyalatok a szakképzésben és a munkaerő-piacon délen című szakképzési projekt
  Lénárt Györgyné, Miskolci SZC Martin János Szakközépiskolája és Szakiskolája
 • Star Gazy Boat Balaton című ifjúsági projekt
  Huszti László, Fekete Sereg Ifjúsági Egyesület
12.40-13.20 Ebédszünet
13.20-14.20 Erasmus+ projektbemutatók
 • Prison, Reintegration, Education. Trainings to support social and labour market (re)integration of people in or after detention című felnőtt tanulási projekt
  Mészáros Mercédesz, Váltó-sáv Alapítvány
 • Strategic partnership for enhancing social consciousness című köznevelési projekt
  Gergely Barnabás és Bibók Ágnes, KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft.
14.20-14.50 Támogatás speciális igényekre szabva – a Tempus Közalapítvány szervezeti támogató programja fogyatékossággal és egészségügyi problémákkal élő fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek
Pável Luca, TCA referens, Tempus Közalapítvány
14.50-15.00 Zárszó

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges az alábbi űrlap kitöltésével.

Jelentkezési határidő: 2018.november 20.


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Speciális ételigény

Mi a motivációja a rendezvényen való részvételre?*


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2018.11.19.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány