Európai Szolidaritási Testület nyitóesemény

SOLIDARITY:ON - December 5. a nemzetközi önkéntesség világnapja! Ünnepeld velünk! KÜLFÖLDI ÖNKÉNTESSÉG – SZOLIDARITÁS – KÖZÖSSÉG - INSPIRÁCIÓ

Időpont: 2018.12.05. (szerda) 17:00-21:00
Helyszín: Tesla, Budapest

Programszervezés a Mikulás közelében egy finn kisvárosban. Ételosztás egy földrengés sújtotta olasz településen. Játék egy gyermekotthonban a portugál óceánparton. Mi a közös bennük?

Elképzelhetetlenek önkéntesek nélkül: elindult az EU új önkéntes programja az Európai Szolidaritási Testület, amivel te is szerezhetsz élményeket a szolidaritás jegyében! Gyere el és tudj meg többet! Volt önkéntesek mesélnek tapasztalataikról és azóta elért sikereikről, valamint a vállalati oldal nézőpontját is megismerheted, mennyi pluszt jelent ez például álláskeresésnél, valamint megtudhatod, hogyan válhat egy ötletből valóság akár itt helyben is.  Szervezetként ismerkedj meg érdeklődő fiatalokkal és hallgasd meg, más szervezetek milyen kihívásokkal szembesülnek, és hogyan győzik le azokat!

PROGRAM

17.00-17.15 KÖSZÖNTŐK
17.15-18.15

INSPIRÁLÓ ELŐADÁSOK
Önkéntesség és karrier– személyes sikertörténetek /Hogyan értékelik a vállalatok a külföldi tapasztalatot egy jelentkezőnél? /Miért kezd egy bank társadalmi projekteket támogatni? / Hogyan érhetsz el változást helyben?

*

MÁTIS VIKTOR: Törökországban volt önkéntes, majd dolgozott az ankarai magyar nagykövetségen, jelenleg pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársa. Története inspiráló lehet mindenkinek, aki külföldi önkéntességen gondolkozik vagy arra kíváncsi, hogyan alakíthatják a külföldi tapasztalatok a karrierünket.

*

TÓTH ILDIKÓ: a Budapest Bike Maffia (BBM) önkéntes koordinátoraként elmondja, milyen kihívásokkal szembesül egy szervezet és hogyan győzi le azokat. A BBM Magyarország egyik legdinamikusabban növekvő civil szervezete, melyet fiatal kerékpárosok hívtak életre. A szerveződés olyan civilekből áll, akik innovatív módon végeznek közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak.

*

DR CZAFRANGÓ JÁNOS, Social Enterprise Ecosystem: az Erste Bank Magyarország good.bee programvezetőjeként civil szervezetek és for profit szereplők kapcsolatépítésével, társadalmi vállalkozások fejlesztésével és finanszírozásával foglalkozott hivatásszerűen az elmúlt 7 évben. Jelenleg befektetői tanácsadói pályára készül, de nem szakadt el a társadalmi szektortól sem: "networ-ker"-ként segíti az egyetemekről kikerülő társadalmi vállalkozók indulását és önkéntes szakmai mentorként is tevékenykedik.

*

LIGETI KATA, Ford Magyarország: HR Shared Services Contact Center Manager-ként elmondja, hogyan hasznosíthatók a külföldi tapasztalatok itthon, mit értékelnek igazán a munkaadók, és mire fókuszáljunk nemzetközi tapasztalattal a hátunk mögött álláskeresésnél.

*

GYENES KRISZTINA: a Talentum Alapítvány ügyvezető igazgatója. Intergenerációs projektjük keretein belül fiatalok és nyugdíjasok adtak át egymásnak új ismereteket (számítástechnika, várostörténet, közösségi fodrászat). A Szolidaritási Testület támogatja a szolidaritási projekteket is: ez a sikeres ifjúsági kezdeményezés inspiráló példát nyújthat a résztvevőknek.

*

BALOGH BRIGITTA: Hollandiában volt önkéntes, jelenleg Londonban tanul, ahol Anglia első roma származású, barrister rangú ügyvédje lehet; a romákkal szembeni előítéletek ellen harcol. Igazi példakép, akinek története nem csak a hátrányos helyzetű fiataloknak lehet inspiráló. 

18.15-19.15 MOMENTÁN TÁRSULAT - SZOLIDARITÁS A SZÍNPADON
Improvizációs színházi előadás
19.15-21.00

NETWORKING, FOGADÁS

PLATON KARATAEV DUÓ koncert

 

Várunk minden önkéntesség és nemzetközi projektek iránt érdeklődő fiatalt, szervezetet!

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, regisztrálj itt!

Az elhangzott előadások anyagát itt találod meg.

A rendezvényen készült képeket itt találod meg:

 

Utolsó módosítás: 2018.12.12.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációdat, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítünk.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány