Európa a polgárokért információs nap

A Tempus Közalapítvány információs napot szervez az Európa a polgárokért programról.

Időpont: 2018.12.04. (kedd) 10:00-12:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. (6. emelet, Athén terem)
  • Melyek a program új pályázati határidői?
  • Milyen célkitűzései és prioritásai vannak?
  • Mire kell figyelni a pályázat előkészítése során?
  • Hogyan lehet elkerülni a leggyakoribb hibákat?

Ezekre a kérdésekre is keressük a választ a pályázati információs napon, ahol az európai emlékezet projektekkel és testvérvárosi találkozókkal - vagyis azokkal a pályázattípusokkal, melyek következő beadási határideje február eleje - kiemelten is foglalkozunk. Emellett szó lesz az Európa a polgárokért program felépítéséről, újdonságairól, általános és kiemelt célkitűzéseiről, különös figyelmet fordítva a 2019-re vonatkozó megújult pályázati határidőkre és prioritásokra. A főként gyakorlati információkra fókuszáló rendezvények során a korábban megvalósított jó példák és módszertani ötletek bemutatására, valamint a pénzügyi tudnivalók ismertetésére is sor kerül.

A rendezvényre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

Tervezett program:

9:30 - 10:00 Regisztráció
10:00 - 11:00 Európa a polgárokért alapvetések (európai emlékezet projektek, testvérvárosi találkozók)
11:00 - 11:10 Jó példák és módszertani tippek
11:10 - 11:40 Pénzügyi tudnivalók
11:40 - 12:00 Kérdések, válaszok

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

HÁTTÉR INFORMÁCIÓ:

Európai emlékezet: a program a modernkori Európa történelmében létrejött önkényuralmi rendszerek (különösen, de nem kizárólag a holokauszthoz vezető nácizmus, a fasizmus, a sztálinizmus és a totalitárius kommunista rezsimek) kialakulásának okait vizsgáló, valamint az említett rezsimek által elkövetett bűnök áldozataira való emlékezést szolgáló projekteket, illetve a közelmúlt európai történelmének más meghatározó pillanatait és mérföldköveit érintő projekteket támogatja.

Testvérvárosi találkozók: testvértelepülések polgárainak találkozóját támogatja a program. A polgárok mozgósítása helyi és uniós szinteken az európai uniós politikai intézkedések megvitatására ad lehetőséget, ezzel is elősegítve a polgári részvételt az európai uniós döntéshozatali folyamatokban. Lehetőséget kínál a társadalmi szerepvállalás erősítésére és az önkéntesség népszerűsítésére európai uniós szinten.

Ugyanezen a napon, december 4-én délután pályázatíró szemináriumot tartunk az Európa a polgárokért programhoz kapcsolódva, a pályázatok benyújtásáról. A délutáni rendezvényre reigsztrálni és a részletes programot elérni ide kattintva lehet. 

Utolsó módosítás: 2018.11.23.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány