A PROJEKTTŐL A PÁLYÁZATIG - ERASMUS+ VEGYES INTÉZMÉNYI ÖSSZETÉTELŰ KÖZNEVELÉSI STRATÉGIAI PARTNERSÉGI PÁLYÁZATÍRÓ SZEMINÁRIUM

A vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségi pályázattípus (KA 201) esetében arra nyílik mód, hogy állami-civil és üzleti szereplők kapcsolódjanak össze és tapasztalatot cseréljenek, illetve szellemi terméke(ke)t (pl. szakmai továbbképzés, pedagógiai módszertani útmutató) fejlesszenek köznevelési területen érzékelt problémák megoldására.

Időpont: 2019.01.23. (szerda) 10:00 - kb. 16:30
Helyszín: Tempus Közalapítvány, Greenpoint 7 irodaház, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 6. emelet, Brüsszel terem

A rendezvény NEM az iskolai, óvodai partnerségi pályázat beadását tervező intézmények részére szól!

 

Program

10:00 – 10:10 Köszöntő

10:10 – 10:50 Tudnivalók az ERASMUS+ vegyes intézményi összetételű KÖZNEVELÉSI stratégiai partnerségek pályázattípusról

10:50 – 11:10 A pályázati űrlap (webform) bemutatása, ismerkedés a legfontosabb funkciókkal

11:10 – 12:10 Út a nyertes pályázathoz: szakértői tapasztalatok, értékelési szempontok

12:10 – 12:50 Ebédszünet (a rendezvény nem tartalmaz ellátást)

12:50 –13:45 Az ERASMUS+ vegyes intézményi összetételű KÖZNEVELÉSI stratégiai partnerségek pályázattípushoz kapcsolódó pénzügyi tudnivalók

13:45 –kb. 16:00 Hogyan öntsem szavakba a pályázatomat? (workshop)

Pályázatírási alapfogalmak - (a műhelymunkán közösen átbeszéltek összegézése)

 

Kiknek hasznos?

A vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségi pályázattípus azon csapatoknak hasznos, amelyek a köznevelési terület fejlesztését célzó nemzetközi projekten szeretnének együtt dolgozni, viszont nem feltétlenül csak óvodai-iskolai körből kerülnek ki, hanem lehetnek állami, civil, illetve üzleti szereplők is a partnerség tagjai. E projektekben jellemzően olyan típusú és léptékű problémák megoldására szövetkeznek az együttműködés résztvevői, amelyek esetében nem elegendő a köznevelési területen elérhető tudás, hanem ki kell nyúlni más szektorok tudásaihoz az előrelépéshez. A projektek megcélozhatják a partnerség közötti tapasztalatcserét, általában ez szokott lenni az első lépcsőfok, majd miután összegyűlt némi tapasztalat, akkor szellemi termékek fejlesztésére is lehet pályázni.

A következő pályázati beadási határidő: 2019. március 21. déli 12:00 óra (brüsszeli és budapesti helyi idő szerint)

A Tempus Közalapítvány munkatársai a korábbi évekhez hasonlóan idén is többlépcsős felkészítést nyújtanak a következő pályázati beadási határidőre.

A VEGYES INTÉZMÉNYI ÖSSZETÉTELŰ KÖZNEVELÉSI stratégiai partnerségi projektek 2019 téli-tavaszi FELKÉSZÍTŐ ALKALMAI:

 • A projekttől a pályázatig – pályázatíró szeminárium
  2019. január 23. szerda
  REGISZTRÁCIÓ >>

 • Konzultációs nap
  2019. március 6. szerda, projektcsapatonként 30 perces konzultációs idővel

 • Személyes konzultációs alkalmak
  Folyamatosan elérhető, pályázói megkeresésre

A pályázatíró rendezvényen abban segítünk, hogy azokat a formálódó projektterveket, amelyek a köznevelés fejlesztését célozzák, megalapozott közoktatási-társadalmi szükségletre válaszolnak és Önöket foglalkoztatja, miként lehet a pályázati formátumba átültetni. 

A konzultációs napon minden projektcsapatnak felajánlunk egy 30 perces konzultációs időt, amellyel a pályázati beadás előtti véghajrában segítünk tisztázni a még kérdéses pontokat.

A felkészülés időszakában folyamatosan elérhető, előre leegyeztetett személyes konzultációs alkalmakon pedig személyes visszajelzést adunk azoknak a projektcsapatoknak, akik ezt a testre szabott orientációs segítséget igénylik. A konzultációs alkalmakon abban nyújtunk segítséget, hogy a tervezett projekt megfelel-e Erasmus+ program elvárásainak.

A felkészítő rendezvények összekapcsolódnak ugyan, de különállóan is hasznos tudást nyújtanak Önöknek.

FONTOS! FELKÉSZÍTŐ ANYAGOK A SIKERES PÁLYÁZATHOZ:

Az Önök érdekében javasoljuk, hogy a projekttervük pályázati formátumba való átültetése előtt alaposan tanulmányozzák a 2019-es Erasmus+ pályázati útmutató stratégiai partnerségi projektekre vonatkozó részeit, valamint a magyar nyelvű 2019-es Pályázati Kalauzt. Mind az általános elvi keretek, mind a fogalmak, mind pedig a tartalmi és pénzügyi elvárások tekintetében ezek jelentik az alap útmutatást.

 • Erasmus+ pályázati útmutató, 2019, stratégiai partnerségekre vonatkozó részek>>(általános tudnivalók: 5-24. oldal; oktatás és képzés: 26. oldal, stratégiai partnerségek: 99-124. oldal; Annex I: a stratégiai partnerségek szabályai: 295-306. oldal, illetve áttekintésre: C rész: pályázóknak szóló információk: 251-269. oldal)
 • Pályázati Kalauz, 2019>>

A Tempus Közalapítvány munkatársai 2018. december 3-án vegyes intézményi összetételű köznevelési orientációs és projekttervező napot tartottak annak érdekében, hogy egyrészt segítsük letisztítani azokat a formálódó projektötleteket, amelyek a köznevelés fejlesztését célozzák, megalapozott közoktatási-társadalmi szükségletre válaszolnak és Önöket foglalkoztatja; másrészt pedig segítsük elhelyezni ezt a projektötletet az Erasmus+ Program keretrendszerében, ezen belül pedig a köznevelési stratégiai partnerségi területen belül. A rendezvény előadásainak anyaga az alábbi hivatkozásokon elérhető:

A januári pályázatíró napon ezekre az előzetes ismeretekre fogunk építeni, ezért az Önök érdekében javasoljuk, hogy olvassák át és alaposan tanulmányozzák a fenti (előadás)anyagokat a rendezvény előtt.

A rendezvényen való részvétel feltétele a regisztráció, a maximális létszám 60 fő. Túljelentkezés esetén fenntartjuk a jogot, hogy azon résztvevőket fogadjuk, akik már konkrét projektötlettel rendelkeznek. Jelentkezési határidő: 2019. január 17. csütörtök. Jelentkezése elfogadásáról e-mailben visszajelzést küldünk.

Utolsó módosítás: 2019.01.25.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel:
Tempus Közalapítvány