START+ INFÓNAP BUDAPESTEN – MOBILITÁS, STRATÉGIAI PARTNERSÉGEK, ÖNKÉNTESSÉG

Budapesti információs napunkon az Erasmus+ program ifjúsági területen lévő pályázati lehetőségeiről, valamint az Európai Unió új programjáról, az Európai Szolidaritási Testületről tudhat meg részleteket. A nap kiváló felkészítést nyújt a 2019. február 7-i pályázati határidőkre, valamint azoknak is hasznos lehet, akik csak tájékozódni szeretnének a lehetőségekről.

Időpont: 2019.01.25. 10:00-15:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. (Greenpoint 7 irodaház, 6. emelet)

Kiket várunk? Minden érdeklődő civil szervezetet, oktatási intézményt, társadalmi vállalkozást, akik projekteket valósítanának meg az ifjúsági területen és ehhez forrást keresnek. Várjuk azokat a pályázóinkat is, akik nyújtottak már be pályázatot, de nem kaptak támogatást. Továbbá várunk minden olyan (akár for-profit) szervezetet, akit érdekel a fiatalok bevonásának új formája, az Európai Szolidaritási Testület!

PROGRAMTERV

9:30 – 10:00 Regisztráció
10:00 – 10:45 Pályázati lehetőségek az Erasmus+ Ifjúság területén (előadás
10:45 – 11:30 Európai Szolidaritási Testület – lehetőségek külföldön és belföldön (előadás)
11:30 – 11:45 Szünet
11:45 – 12:30 Egy projekt életútja tervezéstől a megvalósításig – klasszikus formai és tartalmi hibák (gyakorlatorientált előadás)
12:30 – 12:45  Lehetőségek a felnőtt tanulás területén (előadás)
12:45 – 13:15 Ebédszünet
13:15 – 15:00 Interaktív beszélgetések a nemzeti iroda munkatársaival

Az interaktív beszélgetések keretein belül az alábbi témákról tudhat meg többet:

Ifjúsági cserék: 5-21 napig tartanak; különböző országokból érkező fiatalok (13-30 év közöttiek) csoportjainak teremtenek lehetőséget a találkozásra és az egymástól való tanulásra.

Stratégiai partnerségek: célja innovatív módszerek fejlesztése és bevált gyakorlatok terjesztése; új társadalmi vállalkozások létrejöttének segítése. A szervezetek számára szakmai megújulást is jelenthet.

Ifjúsági párbeszéd: találkozók, konferenciák, konzultációk és események formájában valósul meg. Célja a fiatalok európai demokratikus életben való aktív részvételének és a döntéshozókkal való együttműködésüknek előmozdítása. 

Európai Szolidaritási Testület: lehetőséget ad a szervezeteknek önkéntes projektet megvalósítására, illetve uniós támogatással munkalehetőség és gyakornoki program elérhetővé tételére fiatalok (18-30 év) számára.

Szolidaritási projektek: minimum öt főből álló fiatalok csoportja valósíthat meg szolidaritási projektet, amellyel a Magyarországon lévő kihívásokra, problémákra reagálhatnak.

Társadalmi befogadás: az Erasmus+ program ifjúsági fejezete kiemelt támogatást nyújt a társaikhoz képest kevesebb lehetőséggel rendelkező, földrajzi, szociális, kulturális, anyagi, stb. értelemben hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek.

Felnőtt tanulás: a felnőtt tanulás és az ifjúság Erasmus+ szektorok szorosan összefűződnek. Pályázati szempontból felnőttoktatásnak tekintünk minden olyan nem munkakör betöltésére jogosító oktatási programot, ami felnőtteket érint (pl.: személyiségfejlesztés, alapkészségek fejlesztése, informatikai komptenciák, érzékenyítő képzés).

Utolsó módosítás: 2019.01.29.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány