Campus Mundi Network

A Campus Mundi ösztöndíjasok bejárták a világot, életre szóló barátságokat kötöttek, megalapozták szakmai-tudományos pályájukat, és már egy egész kötetet is megtöltöttek tudományos eredményeikkel. Találkozz a kötet szerzőivel, és tudj meg mindent az ösztöndíjprogramról 2019. március 27-én 17:00-tól a Lofficeban!

Időpont: 2019.03.27. 17:00-21:00
Helyszín: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 55.

Hogyan motiválják a finn iskolák diákjaikat? Miben különbözik az osztrák örökösödési jog a magyartól? Többek között ezekre a kérdésekre keresték a választ azok a volt Campus Mundi ösztöndíjasok, akik a világ különböző pontjain végezték kutatásaikat. Találkozz velük a Tudományos eredmények a nagyvilágból tanulmánykötet bemutatóján, ahol szó lesz az állatkísérletek fontosságának kérdéséről, és arról is, hogy kik azok a friuliak és mi közük van a szalámihoz!

Program

17:00 - 17:30 Regisztráció
17:30 - 17:40 Megnyitó
17:45 - 18:45 Tudományos eredmények a nagyvilágból - tanulmánykötet-bemutató
17:45 - 18:00

A pedagógiai környezet rejtett lehetőségei / Budán Dávid László, Finnország

Húzódzkodók, gyűrűk és futópadok. Egy átlagos finn osztályteremben mindennapos kellékek. Dávid előadásában finnországi élményein keresztül mutatja be, hogyan motiválhatja a fizikai és tárgyi iskolai környezet a diákokat.

18:00 - 18:15

Öröklési jog – A halál hatása a gazdasági társaságokra / Dr. Dúl János, Ausztria

János Ausztriáig ment, hogy utána járjon, milyen hasonlóságok és különbségek határozzák meg a két ország jogrendszerét a társasági jog és az öröklési jog metszetében.

18:15 - 18:30

Friuliak a magyar szalámiiparban / Blaskó Barbara, Olaszország

Az észak-olasz salamuccik sajttal és szalámival kereskedő mozgóárusok a 19.századi Budapesten is feltűntek. Finom portékáikról még Jókai Mór is beszámolt. Barbara olaszországi kutatómunkái során feltárt eredményeit mutatja be.

18:30 - 18:45

Górcső alatt az állatkísérletek / Babiczky Ákos , Anglia

Az állatkísérletek mindig is elválaszthatatlan részét képezték a tudománynak - gondoljunk csak Pavlov kutyáira, Pasteur bárányaira, vagy Skinner galambjaira. Ákos előadásában az állatkísérletek etikai és tudományos vonatkozásait mutatja be.

18:45 - 19:00 Szünet
19:00 - 21:00

Campus Mundival a nagyvilágban – műhelybeszélgetések

 

Kérdezd a szerzőket!

Hasonló területen végzed kutatásaidat? Érdekel, hogy az előadók melyik külföldi egyetemen töltötték mobilitásukat? A kutatásukkal kapcsolatban lennének kérdéseid?
Az előadások után lehetőség lesz Barbarával, Jánossal, Ákossal és Dáviddal beszélgetni!

Hozd ki a legtöbbet az ösztöndíjas időszakból!
Milyen előnyökkel járhat egy külföldi félév vagy egy tanulmányút? Miért mutat jól a külföldi szakmai gyakorlat az önéletrajzunkban?

Az ösztöndíj után: csatlakozz egy szuper közösséghez!
Szívesen elmesélnéd, milyen csodálatos élmény volt a részképzésed? Másoknak is tudnia kell arról, mennyire hasznos egy külföldi szakmai gyakorlat? Legyél Te is Alumni Tanácsadó és dolgozz együtt volt ösztöndíjasokkal azon, hogy minél több hallgató vegyen részt a kalandban!

Tájékozódj az ösztöndíjas lehetőségekről!
Konkrét kérdésed van a Campus Mundi ösztöndíj programról? Szerezd be az információkat megbízható forrásból és tudj meg mindent a lehetőségeidről!

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

A rendezvényen készült képeket itt találod meg:

Fotók: Lékó Tamás

Utolsó módosítás: 2019.03.29.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány