ALMA A FÁN MŰHELY - HATÁSMÉRÉS, HATÁSÉRTÉKELÉS AZ ERASMUS+ PROJEKTEK MEGVALÓSÍTÁSÁBAN

A Tempus Közalapítvány délutáni szakmai rendezvénysorozata

Időpont: 2019.04.25. 15:00-18:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 6. emelet, Brüsszel terem)

Az évek óta népszerű Alma a fán pedagógus műhelysorozathoz kapcsolódva idén újra várjuk az inspirálódni és tudásukat megosztani vágyó pedagógusokat és projektgazdákat az Alma a fán műhelyekre, ahol egy délután alatt számukra fontos témákat dolgozunk fel, amelyekhez egyébként a mindennapok során kevés útmutatást kapnak.

A hatásmérés és hatásértékelés a projektmegvalósítás még nem eléggé kiaknázott területe, bár a pályáztató elvárja, hogy a pályázó ilyen tevékenységet végezzen, a projektgazdák gyakran elsiklanak e terület felett, mert nem ismerik azokat az eszközöket, amelyeket használhatnának. Sokan már a pályázási szakaszban hátrányba kerülnek, mert nem tudják kellőképpen láthatóvá tenni a projekt tervezett hatását, pedig a pályázat értékelésekor ez nagy hangsúlyt kap. Gyakran a projekt végén merül fel, hogy az indikátorokat nem elég körültekintően határozták meg, nem fordítottak elég figyelmet arra, hogy megtervezzék, pontosan milyen hatást várnak a projekttől, és hogyan akarják ezt láthatóvá tenni, vagyis mérni. Ennek eredményeként, nem tudnak érdemi információkat felmutatni a beszámolóban, mert nem tervezték meg, hogy miként gyűjthetők az adatok. A bemutatásra kerülő Impact Plus Tool eszköz segít abban, hogy a projektgazdák megnevezzék a projekt céljait, azonosítsák a várt eredményeket és hatásokat, feltárják és megnevezzék a projekt eredményeit és hatásait jelző mutatókat, valamint feltérképezzék az adatforrásokat és mindezeket összehangolják.

A műhely célja, hogy megismertessen a résztvevőkkel egy, a hatásméréshez és hatásértékeléshez használható konkrét eszközt, amelyet sikeresen használhatnak a projektmegvalósítás bármely szakaszában, sőt akár a pályázat elkészítése előtt is. Illetve, további célunk, hogy teret adjunk a párbeszédre és a tudásmegosztásra a témához kapcsolódóan.

Célcsoport: Erasmus+ KA1 és KA2 köznevelési futó projektek képviselői

Jelentkezés: A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A maximális létszám: 60 fő, a jelentkezések elfogadása a regisztráció sorrendjében történik (túljelentkezés esetén ez alól kivételt jelenthet, ha egy intézményből aránytalanul sok jelentkező lenne).

A műhelyről: A műhely keretében a Tempus Közalapítvány Tudásmenedzsment és Erasmus+ partnerségi/intézményi együttműködési, valamint köznevelési mobilitási csoportjainak munkatársai mutatják be, hogy az Impact Plus Tool eszközt hogyan célszerű használni és hogyan lehet jól megalapozott hatásmérést megtervezni.
 

Program

14:30-15:00 Érkezés, regisztráció
15:00-15:15 Hangolás: interaktív játék formájában / Csernovitz Adél, Tudásmenedzsment csoport, Tempus Közalapítvány
15:15-17:55

Hogyan építsük be hatásmérő eszköz használatát a projektek tervezésébe és megvalósításába?

Előadás és facilitált interaktív műhelymunka, melynek során lépésről-lépésre megismertetjük az Impact+ Tool eszköz használatát. A műhelymunka végére a résztvevők megismerik az Impact+ Tool eszközt, és képesek lesznek a projekt tervezési vagy bármely megvalósítási szakaszára átültetni a megismert eszköz használatát.
Tréner: Rozgonyi Zsuzsa, Erasmus+ partnerségi/intézményi együttműködési csoport
Facilitátorok: Jakab Réka és Fintáné Hidy Réka Erasmus+ partnerségi/intézményi együttműködési csoport; Pribil-Kövesdy Döníz Erasmus+ mobilitási csoport, Tempus Közalapítvány.

15.15-16.25 A projektek hatásának és eredményeinek tervezése
16.25-16.40 Szünet
16.40-17.55 Indikátorok és adatforrások meghatározása; a projektek hosszútávú hatásában érdekelt szereplők azonosítása
17:55-18:00 Zárszó, visszajelzés

 

Utolsó módosítás: 2019.04.11.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány