Felsőoktatási műhelykonferencia külképviseleti és nemzetköziesítési területen dolgozó felsőoktatási munkatársak számára

A Tempus Közalapítvány felsőoktatási műhelykonferenciát szervez a külképviseleti, valamint a felsőoktatásban nemzetköziesítési területen dolgozó munkatársak számára.

Időpont: 2019.07.04. 10:00-16:15
Helyszín: Hotel Mercure Budapest Buda (1013 Budapest, Krisztina krt. 41-43.)

Az elmúlt években jelentősen nőtt a magyar külképviseletek, szakdiplomaták és felsőoktatási intézmények szerepvállalása a magyar felsőoktatás nemzetközi népszerűsítése terén. Célunk, hogy az együttműködést még szorosabbá téve, idén is hatékony szakmai támogatást nyújtsunk a közös munkához. A konferencia keretében ezúttal is lesz networking lehetőség.

A helyszín befogadóképességének korlátozottsága miatt minden küldő intézménytől 2-2 fő regisztrációját tudjuk elfogadni. 

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az alábbi jelentkezési lapot kérjük szíveskedjenek mihamarabb, de legkésőbb 2019. június 18-ig kitölteni.

PROGRAMTERVEZET

9:00-10:00 REGISZTRÁCIÓ
10:00-10:45 PLENÁRIS ELŐADÁSOK I. – KÜL-ÉS OKTATÁSPOLITIKA
Tordai Péter, igazgató
(Tempus Közalapítvány): Köszöntő és bevezető gondolatok
Dr. Bódis József, oktatásért felelős államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma): „A magyar felsőoktatás nemzetköziesedésének irányai és törekvései” 
Nagy-Rébék Ferenc, főosztályvezető (Külgazdasági és Külügyminisztérium): „A KKM szerepvállalása a magyar felsőoktatás promóciójában, nemzetközi oktatási és tudományos kapcsolatok fejlesztésében”
10:45-12:15 INTERAKTÍV MŰHELYMUNKA I. KÖR
12:15-13:45 NETWORKING LEHETŐSÉGGEL EGYBEKÖTÖTT ÁLLÓFOGADÁS
Lehetőség a konferencián résztvevő magyar felsőoktatási intézmények képviselőivel való találkozásra
13:45-14:30 PLENÁRIS ELŐADÁSOK II. – KAPCSOLATÉPÍTÉS ÉS KOMMUNIKÁCIÓ
Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya
, nemzetközi ügyekért felelős államtitkár (Emberi Erőforrások Minisztériuma): „A nemzetközi felsőoktatási kapcsolatépítés aktuális irányai – a diplomáciai hálózat szerepvállalásának lehetőségei”
Dobos Gábor, Study in Hungary vezető (Tempus Közalapítvány): Együttműködés és partnerség a magyar felsőoktatás nemzetköziesítésében – eredmények, tervek, eszközök
Kardos Anita, Kommunikációs vezető (Tempus Közalapítvány): Study in Hungary: a nemzetközi promóció kommunikációs eszközei, nemzetközi alumni hálózat fejlesztése
14:30-16:00 INTERAKTÍV MŰHELYMUNKA II. KÖR
16:00-16:15 A SZEKCIÓ MUNKA ÖSSZEGZÉSE, ZÁRÓ GONDOLATOK
Interaktív műhelymunkák témái: 
  • A diplomáciai hálózat szerepe a felsőoktatási intézmények nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésében
  • Jó gyakorlatok bemutatása a magyar felsőoktatás népszerűsítésében, a promóció hatékonyságának növelése, nemzetközi alumni hálózat fejlesztése
További információ:
Simon Ágnes, szenior nemzetköziesedési koordinátor
Tempus Közalapítvány / Study in Hungary Egység
E-mail: agnes.simon@tpf.hu Tel.: (+36 1) 237 1300 / 207 (ext.)

REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők


Állomáshely/Intézmény*


A rendezvény programjával kapcsolatos megjegyzések, kérdések, javaslatok


Egyéb, speciális igények, étrend


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.



Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2019.06.18.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány