Erasmus+ vegyes intézményi összetételű KÖZNEVELÉSI stratégiai partnerségi projektek orientációs és projekttervező műhelye

Az Erasmus+ Program Stratégiai partnerségi pályázatok keretén belül az eddigi feltételekkel immáron utolsó alkalommal nyílik lehetősége az oktatás köznevelési területéhez kapcsolódó intézményeknek, szervezeteknek a pályázásra. Az idén is szervezünk felkészítő alkalmakat, ahol szeretnénk Önöknek, mint lehetséges pályázóknak megmutatni, hogy mit is jelentenek a vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségek, és hogy leendő projektkoordinátorként miként tudják a fejükben formálódó projektötletüket a pályázattípus kereteibe beilleszteni.

Időpont: 2019.11.25. 10:00-16:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. (6. emelet Brüsszel terem)

Vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségek (KA 201) – Mit jelent ez?
A vegyes intézményi összetételű köznevelési stratégiai partnerségi pályázattípus (KA 201) esetében arra nyílik mód, hogy állami-civil és üzleti szereplők kapcsolódjanak össze és tapasztalatot cseréljenek, illetve szellemi terméke(ke)t (pl. szakmai továbbképzés, pedagógiai módszertani útmutató stb.) fejlesszenek köznevelési területen érzékelt problémák megoldására. Ez utóbbi projekteket jellemzően egy köznevelési területen tevékenykedő, nemzetközi területen is tapasztalt, erős misszióval rendelkező intézmény kezdeményezi (pl. civil szervezet, kis- és középvállalkozás, kulturális-művelődési központ stb.), aki behívja az eredeti projektötletbe a nemzetközi partnereket és velük együtt fejleszti tovább és véglegesíti azt a pályázati benyújtás előtt.

Kiknek hasznos?
Ez a pályázattípus azon csapatoknak hasznos, amelyek a köznevelési terület fejlesztését célzó nemzetközi projekten szeretnének együtt dolgozni, viszont nem feltétlenül csak óvodai-iskolai körből kerülnek ki, hanem lehetnek állami, civil, illetve üzleti szereplők is a partnerség tagjai. E projektekben jellemzően olyan típusú és léptékű problémák megoldására szövetkeznek az együttműködés résztvevői, amelyek esetében nem elegendő a köznevelési területen elérhető tudás, hanem ki kell nyúlni más szektorok tudásaihoz az előrelépéshez. A projektek megcélozhatják a partnerség közötti tapasztalatcserét (általában ez szokott lenni az első lépcsőfok), majd miután összegyűlt némi tapasztalat, akkor szellemi termékek fejlesztésére is lehet pályázni.

Kiket várunk a rendezvényre? 
A műhelymunkára azoknak a szervezeteknek/intézményeknek a képviselőit várjuk, amelyek

  • a közoktatás jelenlegi helyzetét illetően problémaérzékenyek,
  • elméleti és gyakorlati oldalról is kompetensek,
  • erős misszióval rendelkeznek, és
  • megvan bennük a potenciál, hogy nemzetközi partnerségek alakításán és közös tudásépítésen keresztül pozitív változásokat hozzanak e területre. 

A résztvevők köre: oktatási intézmények, kis- és középvállalkozások, nagyobb cégek, civil szervezetek, a köznevelés bármilyen vetületét érintő munkát végző állami hivatalok, közintézmények, könyvtárak, tanodák, múzeumok, művelődési házak, ernyőszervezetek képviselői, azaz mindazok, akik tevékenységükkel valamilyen módon kapcsolódhatnak a köznevelés fejlesztéséhez, megújításához.

Fontos, hogy nemzetközi együttműködést NEM CSAK oktatási/képzési intézmény kezdeményezhet!
A rendezvényeken való részvétel díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges.

A rendezvény tervezett programja a következő:

10:00 – 10:10 Köszöntő

10:10 – 10:50 ERASMUS+ vegyes intézményi összetételű KÖZNEVELÉSI stratégiai partnerségek – programelvárások, szellemi termékes, tapasztalatcserés projektek ismérvei példákkal, tevékenységelemek, tanulási eredmények

10:50 – 11:10 A pályázattípus pénzügyi logikájának ismertetése

11.10-11.30 Köznevelési projekt? (játék)

11:30 – 12:15 Ebédszünet (a rendezvény nem tartalmaz ellátást)

12:15 – kb. 15:30-15:45 (a két rész között rövid kávészünettel)

Intézményi igények, problémák azonosítása, projektbe átfordítása (workshop)

Szükségletelemzés, partnerkeresés - kulcsszereplők azonosítása, már megvalósult fejlesztések, hiányok azonosítása, partnerszervezetek (workshop)

 

 Regisztráció határideje: 2019. november 21.


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők


Nyújtott-e be korábban pályázatot Erasmus+ programban?*

Ha igen, milyen pályázattípusban?Ha igen, melyik szektorban?Mi szólította meg a rendezvény felhívásban? Mi a célja a rendezvényen való részvétellel?*


Milyen témáról szeretne mindenképp hallani / tapasztalatot cserélni a rendezvényen?*


Ha van projektötlete, kérjük, írja le.


Kialakult már a partnerség, amivel pályázni szeretnének?


Honnan értesült a rendezvényről?*


Tervez-e Erasmus+ pályázatot benyújtani 2020-ban?*


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2019.11.15.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány