Európa a polgárokért disszeminációs műhely

A Tempus Közalapítvány disszeminációs műhelyt szervez az Európa a polgárokért programról, melynek célja, hogy a széles közönséggel is megismertesse az Európa a polgárokért projektekben zajló munkát, megosztva a mások számára is értékes eredményeket és tapasztalatokat.

Időpont: 2019.12.04. 10:00-14:00
Helyszín: Európa Pont (1024 Budapest, Lövőház u. 35.)

A rendezvény során támogatott projektek koordinátorai segítségével projektpéldák mutatkoznak be, melyek megismerését, adaptálását gyakorlatias szemléletű beszélgetés segíti; számítva a közönség hozzászólásaira, aktív részvételére is. A résztvevőknek lehetőségük lesz a szakmai kapcsolataik építésére, valamint kötetlenebb beszélgetésre is az előadókkal.

Az Európai Unió Európa a polgárokért programjának célja, hogy segítse a polgárokat az Unió történelmének, működésének alaposabb megismerésében, az uniós szakpolitikák és döntéshozatali folyamatok megértésében, miközben aktív szerepvállalásra és demokratikus részvételre ösztönzi őket. A program emellett kiemelt figyelmet szentel az európai identitás, a tolerancia és egymás kölcsönös megértésének erősítésére is.

Az Európa a polgárokért program elsősorban önkormányzatok és nonprofit / civil szervezetek számára nyújt támogatást olyan nemzetközi együttműködések megvalósításához, melyek lehetőséget teremtenek a különböző országokban, különböző körülmények között élő emberek számára a találkozásra, az őket érintő európai uniós kérdések megvitatására és a tapasztalatcserére. A legfontosabb témák között szerepelnek az Unió értékei, a részvétel és a demokrácia, az interkulturális párbeszéd, az európai jólét (munka, társadalmi kohézió és fenntarthatóság), valamint az EU politikák hatása a társadalomra.

A rendezvényre várjuk önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási intézmények, önkéntességgel foglalkozó szervezetek képviselőit, valamint az európai uniós kérdések iránt érdeklődő aktív polgárokat.

Tervezett program:

9:30 – 10:00 Regisztráció
10:00 – 10:15 Köszöntő
Szabó Csilla, egységvezető helyettes (Tempus Közalapítvány, Kommunikációs Egység)
10:15 – 10:40 Az Európai Unió aktualitásai - Az Európa a polgárokért program prioritásainak tükrében
Zúgó Liliána, gazdasági elemző (Európai Bizottság Magyarországi Képviselete)
10:40 – 12:40 Műhelymunka - projektbemutatók
  A) Laterna Magica Nonprofit Kft.: Eunderground (európai emlékezet)
B) Pest Megye Önkormányzata (projektpartner): I debate, therefore I learn / Vitatkozva tanulni (civil társadalmi projekt)
12:40 – 13:00 Az Európa a polgárokért program aktualitásai
Frank Nóra, Európa a polgárokért program koordinátor (Tempus Közalapítvány)
13:00 – 13:30 Networking, szakmai kapcsolatok építése és szendvicsebéd

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Utolsó módosítás: 2019.12.06.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány