Európa a polgárokért konzultációs nap

A Tempus Közalapítvány információs és konzultációs napot szervez az Európa a polgárokért program testvérvárosi találkozók, városok hálózatai és európai emlékezet pályázati kategóriáiról.

Időpont: 2019.12.11. 10:00-12:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, 1077 Budapest. Kéthly Anna tér 1. (Green Point irodaház, 6. emelet)

Melyek lesznek a program célkitűzései, prioritásai és újdonságai 2020-ban?
Mire kell figyelni a pályázat előkészítése során?
Hogyan lehet elkerülni a leggyakoribb hibákat?

Ezekre a kérdésekre is keressük a választ a rendezvény első részében, ahol kifejezetten a testvérvárosi találkozókkal, a városok hálózatai és az európai emlékezet projektekkel kapcsolatos tudnivalókat tekintjük át, ezzel is készülve a 2020. év eleji pályázati határidőkre. Emellett szó lesz az Európa a polgárokért program felépítéséről, újdonságairól, általános és kiemelt célkitűzéseiről, különös figyelmet fordítva a 2020-ra vonatkozó változásokra, újdonságokra. A rendezvény során a résztvevők konkrét projektötleteinek átbeszélésére is lesz lehetőség.

A rendezvényre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.

Tervezett program:

9:30-10:00 Regisztráció
10:00-10:30 Európa a polgárokért alapvetések – újdonságok, változások 2020-ban
(testvérvárosi találkozók, városok hálózatai és európai emlékezet projektek)
10:30-12:00 Pályázati konzultációs lehetőség

HÁTTÉR INFORMÁCIÓK:

Testvérvárosi találkozók:
testvértelepülések polgárainak találkozóját támogatja a program. A polgárok mozgósítása helyi és uniós szinteken az európai uniós politikai intézkedések megvitatására ad lehetőséget, ezzel is elősegítve a polgári részvételt az európai uniós döntéshozatali folyamatokban. Lehetőséget kínál a társadalmi szerepvállalás erősítésére és az önkéntesség népszerűsítésére európai uniós szinten.

Városok hálózatai: azon településeknek és szervezeteknek nyújt támogatást, melyek hosszú távú együttműködésben dolgoznak együtt egy közös témán, hálózatokat hozva létre, ezáltal is növelve az esélyét egy fenntartható együttműködésnek.

Európai emlékezet: a program a modernkori Európa történelmében létrejött önkényuralmi rendszerek (különösen, de nem kizárólag a holokauszthoz vezető nácizmus, a fasizmus, a sztálinizmus és a totalitárius kommunista rezsimek) kialakulásának okait vizsgáló, valamint az említett rezsimek által elkövetett bűnök áldozataira való emlékezést szolgáló projekteket, illetve a közelmúlt európai történelmének más meghatározó pillanatait és mérföldköveit érintő projekteket támogatja.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

Utolsó módosítás: 2019.12.02.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány