Alma a fán – Befogadó oktatási környezet

A Tempus Közalapítvány délutáni szakmai rendezvénysorozata az érintett szereplők számára

Időpont: 2020.02.27. 15:00-18:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 6. emelet, Brüsszel terem)

Az évek óta népszerű Alma a fán pedagógusoknak és az Alma a fán – Fókuszban a korai iskolaelhagyás műhelysorozatunkhoz kapcsolódóan 2019-ben útjára indítottuk az Alma a fán – Fókuszban a társadalmi befogadás az oktatásban címet viselő műhelysorozatunkat, fórumot teremtve az együttműködésre, az együtt tanulásra a pedagógusok, szülők, iskola- és munkaközösség-vezetők mellett a társterületek szakemberei számára is. A délutáni, háromórás klubrendezvények célja, hogy az érintett szereplők számára teret biztosítsanak a párbeszédre és a tudásmegosztásra.

TÉMA: Befogadó oktatási környezet

Célcsoport: iskolavezetők, pedagógusok, ifjúságvédelmi felelősök, pedagógiai szakszolgálatok, szociális és gyermekvédelmi intézmények szakemberei, iskola-egészségügyben dolgozók és civil szervezetek képviselői, illetve a témában érintett további szakemberek

Jelentkezés: A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A maximális létszám: 60 fő, a jelentkezések elfogadása a regisztráció sorrendjében történik (túljelentkezés esetén ez alól kivételt jelenthet, ha egy intézményből aránytalanul sok jelentkező lenne). Kérjük, regisztrációhoz töltsék ki az oldal alján lévő űrlapot.

Háttér: Az esélyteremtés, a méltányosság, a befogadó, inkluzív vagy nyitott iskola jellemző kifejezései az iskolák pedagógiai programjának; mindeközben az iskolák egyre inkább kihívásokkal szembesülnek, hogy képessé váljanak a tanulók egyéni szükségleteihez és sajátosságaihoz való igazodásra.

  • Van-e különbség a fenti fogalmak mögöttes tartalmai között?
  • Hogyan juthat el egy iskola a szavak és célkitűzések szintjéről a mindennapi gyakorlatot átható cselekvésig?
  • Hogyan teremthető meg a minden egyes diák számára befogadó oktatási környezet?
  • Miként válhat egy iskola olyan közösséggé, ahol a gyerekek jól érzik magukat, mert a pedagógusok nyitottan és elfogadóan viszonyulnak az egyéni különbségekhez?

Ezekre a kérdésekre keressük közösen a választ az Alma a fán műhely keretében.

Program

14:30-15:00 Érkezés, regisztráció*
15:00-15:10 Köszöntő, a műhely bemutatása - Csernovitz Adél, STAIRS projektvezető, Tudásmenedzsment csoport, Tempus Közalapítvány
15:10-15:25 Interaktív hangoló
15:25-16:00

Bevezető előadás: Az inkluzív iskola szellemisége és értékeiSzegedi Eszter, oktatási szakértő, intézményvezető

Az iskolavezetés méltányossági indikátorai

16:00-16:15 Szünet
16:15-17:45

Minitréning: Iskolai értékek a pedagógiai gyakorlatban

Műhelyvezetők:
Horváthné Storczer Adrienn, Nyitott Iskolákért Alapítvány
Báncs Szendrődi Szilvia, Nyitott Iskolákért Alapítvány

17:45-18:00 Műhely lezárása

Jelentkezni legkésőbb február 21-ig, illetve a szabad helyek függvényében lehet, az oldal alján lévő űrlapon. A rendezvényre 60 főt várunk, amint a regisztráltak száma eléri ezt a létszámot, a regisztrációt lezárjuk.

* Kérjük, hogy ha a megadott időpont előtt érkezik, az épület földszintjén üzemelő kávézóban vagy a hallban várakozzon.

Utolsó módosítás: 2020.03.03.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány