START+ információs webinárium – pályázati lehetőségek az ifjúsági szektorban

Az információs webináriumon az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület pályázati lehetőségeiről ismerhet meg részleteket. Az alkalom kiváló felkészítést nyújt a 2020. május 7-i pályázati határidőre, valamint azoknak is hasznos lehet, akik csupán tájékozódni szeretnének a programoktól.

Időpont: 2020.04.08. 10:00-13:05
Helyszín: Webinárium

Értesítjük Önöket, hogy a rendezvényt a koronavírus-helyzetre való tekintettel webinárium formájában tartjuk meg. További információt a regisztrált résztvevők részére e-mailben küldünk. Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Miről tudhat meg többet a webináriumon? 

Az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület pályázati rendszerét, feltételeit, lehetőségeit. A webinárium kiváló felkészítülési lehetőséget nyújt a májusi vagy az októberi pályázatnyújtási határidőre. A támogatott pályázatok projektmegvalósítási időszaka legharamabb augusztus-december között indul.

Az Erasmus+ ifjúság az Erasmus+ program része. Célja kompetenciafejlesztés révén a fiatalok foglalkoztathatóságának javítása, valamint az oktatás, a képzés és az ifjúsági munka terén működő rendszerek korszerűsítése. Nagy hangsúlyt fektet a fiatalok és az ifjúsági szakemberek nemzetközi tapasztalatszerzésére, a nemformális tanulásra, a társadalmi bevonásra, valamint az aktív állampolgári részvételre.

Az Európai Szolidaritási Testület az ifjúsági terület másik, önálló programja. Lehetővé teszi, hogy szervezetek és intézmények 18-30 éves külföldi vagy magyar fiatalt fogadjanak önkéntes vagy foglalkoztatási projektjeikhez. Emellett támogatásával fiatalok min. 5 fős csoportja megvalósíthatja saját, hazai szolidaritási projektjét is.

 Kiket várunk? 

Minden érdeklődő civil szervezetet, oktatási intézményt, társadalmi vállalkozást, akik projekteket valósítanának meg ifjúsági területen és ehhez forrást keresnek. Várjuk azokat a pályázóinkat is, akik nyújtottak már be pályázatot, de nem kaptak támogatást, és további útmutatást, tanácsokat szeretnének kérni a Közalapítvány munkatársaitól.

 Programterv: 

10:00-10:05 Bemutatkozás
10:05-10:55 Pályázati lehetőségek az Erasmus+ Ifjúság területén
10:55-11:40 Európai Szolidaritási Testület – lehetőségek külföldön és belföldön
11:40-11:50 Szünet
11:50-12:10 Pályázást, projekttervezést és -megvalósítást segítő eszközök 
12:10-13:00 Egy projekt életútja tervezéstől a megvalósításig – klasszikus formai és tartalmi hibák
13:00-13:05 Zárás

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az előadásokat online felületen közvetítjük majd, amelyhez a belépő linket e-mailben küldjük a regisztrált érdeklődőknek.

Regisztrálni április 7. éjfélig lehet az alábbi űrlapon.

Az előadások itt érhetők el.

Utolsó módosítás: 2020.04.09.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, amelyet hamarosan visszaigazolunk.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány