Az önkéntesség történetei 2. – Kreatív írás workshop

EU-s programmal voltál önkéntes külföldön? Szeretnéd másokkal is megosztani élményeidet? Gyere el online kreatív írás workshopsorozatunkra, tapasztald meg, milyen, ha az alkotói folyamat drámapedagógiával találkozik, és írd meg önkéntességed történeteit!

Időpont: 2020.05.28. 13:00-15:00
Helyszín: webinárium

„Storytelling is the most powerful way to put ideas into the world.”
(Robert McKee)

Kreatív írás workshopsorozatot hirdetünk olyan fiatalok számára, akik:

  • önkénteskedtek valamelyik európai uniós programmal (Európai Szolidaritási Testület – ESC, EVS, Erasmus+ önkéntesség);
  • érdeklőnek a kreatív írás módszerei iránt;
  • szívesen megosztanák saját önkéntes élményeiket blogposztok, cikkek formájában;
  • és találkoznának volt önkéntesekkel!

A képzést Blaskó Ágnes kommunikációs szakember és írás coach tartja. Korábbi volt önkénteseknek szóló, személyes képzéséről itt találsz képeket.

A workshopsorozat három részből áll:

Május 28. 13:00-15:00
a kreatív írás alapjai, saját történet megtalálása

Június 2. 13:00-15:00
a szerkesztés elvei, tapasztalatok megbeszélése; közös történet megtalálása párokban

Június 9. 13:00-15:00
tapasztalatok megbeszélése; élménymegosztás

A workshopok során nemcsak a kreatív írás folyamatát élheted át és saját írói hangodat találhatod meg, de abba is belekóstolhatsz, hogy milyen drámapedagógia módszerek segítségével alkotni. Emellett kiváló alkalom arra is, hogy volt önkéntesekkel nosztalgiázz egy kicsit – hiszen minden önkéntesélmény legalább annyira hasonló, mint amennyire más! ;)

A workshopok között írod majd meg saját történeteidet, de nem maradsz segítség nélkül: a képző tanácsokkal lát el a szerkesztést illetően. A második workshop után egyfajta páros munkára invitálunk, attól függően, hogy mennyire akarsz egy másik volt önkéntessel szorosan együttműködni – a szerkesztéshez itt is kaptok majd segítséget.

A részvétel ingyenes. A részvétel feltételei:

  • a workshopok végére 2 db fényképekkel ellátott blogbejegyzés megírása és elküldése a workshopot szervező Tempus Közalapítvány számára. Így írásaiddal máshoz is eljuttathatjuk a külföldi önkéntesség élményét, és a többi fiatalt is arra bíztathatjuk, hogy vegyenek részt az Európai Szolidaritási Testületben! Az írásokat honlapjainkon (tka.hu és eusolidaritycorps.hu/Projektélmények) és Facebook oldalunkon tesszük közzé.
  • regisztráció a volt önkénteseket összefogó ESC Alumni hálózat felületén: http://escalumni.tpf.hu/

A helyek száma limitált, hogy minden résztvevővel aktívan és személyre szabottan tudjunk foglalkozni. Mivel az egyes részek egymásra épülnek, előnyt élvez az, aki mindegyik alkalmon részt tud venni. Ne maradj le, jelentkezz mihamarabb! - A workshop BETELT, de várólistára még fogadunk jelentkezéseket!

Kérdés esetén írj az escalumni{kukac}tpf.hu e-mail címre!

Utolsó módosítás: 2020.05.25.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációdat, amelynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítünk.

Ha még nem tetted volna, regisztrálj ESC Alumni oldalunkra és csatlakozz ESC Alumni Facebook csoportunkhoz, hogy később is hírt kapj az ilyen lehetőségekről!

Üdvözlettel,
ESC Alumni hálózat