Európa a polgárokért online információs és konzultációs alkalom

A Tempus Közalapítvány információs és konzultációs napot szervez az Európa a polgárokért program testvérvárosi találkozók, városok hálózatai és civil társadalmi projektek pályázati kategóriáiról.

Időpont: 2020.07.02. 10:00-12:00
Helyszín: Webinárium

Helyszín / platform: online (a regisztrált jelentkezők e-mailben kapják meg a részvételhez szükséges linket)

Melyek a program célkitűzései, prioritásai és változásai 2020-ban?
Mire kell figyelni a pályázat előkészítése során?
Hogyan lehet elkerülni a leggyakoribb hibákat?

Ezekre a kérdésekre is keressük a választ a rendezvény első részében, ahol kifejezetten a testvérvárosi találkozókkal, a városok hálózatai és a civil társadalmi projektekkel kapcsolatos tudnivalókat tekintjük át, ezzel is készülve a 2020. szeptemberi pályázati határidőre. Emellett szó lesz az Európa a polgárokért program felépítéséről, általános és kiemelt célkitűzéseiről. A rendezvény során a résztvevők konkrét projektötleteinek átbeszélésére is lesz lehetőség.

A rendezvényre szeretettel várjuk települések, városok, helyi és regionális állami hatóságok, testvérvárosi bizottságok, helyi önkormányzatokat képviselő nonprofit szervezetek, civil társadalmi szervezetek, valamint oktatási, kulturális és kutatóintézetek képviselőit. Vagyis mindazokat, akik pályázatot nyújthatnak be az Európa a polgárokért programban.


Tervezett program:

10:00-10:30 Európa a polgárokért alapvetések – 2020-as prioritások, változások (testvérvárosi találkozók, városok hálózatai, civil társadalmi projektek)
10:30-12:00 Pályázati konzultációs lehetőség

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.


HÁTTÉR INFORMÁCIÓ:

Testvérvárosi találkozók: testvértelepülések polgárainak találkozóját támogatja a program. A polgárok mozgósítása helyi és uniós szinteken az európai uniós politikai intézkedések megvitatására ad lehetőséget, ezzel is elősegítve a polgári részvételt az európai uniós döntéshozatali folyamatokban. Lehetőséget kínál a társadalmi szerepvállalás erősítésére és az önkéntesség népszerűsítésére európai uniós szinten.

Városok hálózatai: azon településeknek és szervezeteknek nyújt támogatást, melyek hosszú távú együttműködésben dolgoznak együtt egy közös témán, hálózatokat hozva létre, ezáltal is növelve az esélyét egy fenntartható együttműködésnek.

Civil társadalmi projektek: azon projekteket támogatja a program, melyek során a polgárok olyan témákat dolgoznak fel, melyek közvetlen kapcsolódnak az európai uniós szakpolitikákhoz, lehetőséget teremtve ezáltal a közvetlen részvételre a döntéshozatali folyamatokban. A támogatott tevékenységek magukba foglalják a társadalmi szerepvállalás és szolidaritás előmozdítását, a vélemények összegyűjtését és az önkéntességet.

 

Utolsó módosítás: 2020.06.29.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány