START+ INFORMÁCIÓS FESZTIVÁL – webinárium sorozat az ifjúsági terület pályázati lehetőségeiről

Vegyél részt információs webinárium sorozatunkon és tudd meg, milyen lehetőségek várnak rád az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület programokban! Fiatalokkal dolgozol, és szívesen valósítanál meg projekteket nemformális módszerekkel? Érdekel a helyi közösség vagy az ifjúsági munka fejlesztése? Úgy gondolod, szervezeted sokat nyerhet a nemzetközi kapcsolatokból? Ha készen állsz, hogy minderre választ kapj, irány a START+ Információs Fesztivál! Tudd meg, milyen pályázati lehetőségeid vannak és indítsd a tervezést velünk!

Időpont: 2020.08.10. 2020.08.13.
Helyszín: Zoom

Információs webinárium sorozatunkon bemutatjuk az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület pályázati lehetőségeit. Ismerd meg a pályázati rendszereket, tedd fel kérdéseidet a nemzeti iroda munkatársainak és oszd meg velünk ötleteidet!

Kiket várunk? Minden érdeklődő civil szervezetet, oktatási intézményt, társadalmi vállalkozást, akik projekteket valósítanának meg IFJÚSÁGI területen és ehhez forrást keresnek.

Mire számíthatsz? Az előadások során megismerheted a nemzetközi önkéntesség és interkulturális ifjúsági csere lehetőségeit; az ifjúsági munka minőségfejlesztésének módjait; valamint azokat az eszközöket, amelyekkel a helyi közösségek kihívásaira reagálhattok. Csatlakozz a tematikus beszélgetésekhez, hogy megtudd, melyik pályázati forma lenne szervezetednek a leginkább megfelelő.

Időpontok és témák

08.10. 10:00-13:00 Erasmus+ ifjúság és Európai Szolidaritási Testület általános információk
Előadások a pályázati lehetőségekről az ifjúsági területen, a pályázás menetéről és a pályázást segítő hasznos eszközökről
08.11. 10:00-11:30 Erasmus+ Stratégiai Partnerségek az ifjúság területén
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival
08.11. 14:00-15:30 Erasmus+ Ifjúsági Párbeszéd
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival
08.12. 10:00-11:30 Erasmus+ Ifjúsági Csere
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival
08.12. 14:00-15:30 Erasmus+ Ifjúságsegítők Mobilitása
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival
08.13. 10:00-11:30 Európai Szolidaritási Testület Önkéntesség és Foglalkoztathatóság
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival
08.13. 14:00-15:30 Európai Szolidaritási Testület Szolidaritási Projektek
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival


A beszélgetések keretein belül az alábbi témákat ismerheted meg részletesebben:

Stratégiai partnerségek az ifjúság területén: nemzetközi partnerek, illetve szektorok közötti együttműködésre ad lehetőséget az ifjúsági területen. Célja innovatív módszerek fejlesztése és bevált gyakorlatok terjesztése.

Ifjúsági párbeszéd: célja a fiatalok európai demokratikus életben való aktív részvételének és a döntéshozókkal való együttműködésüknek előmozdítása. Találkozók, konferenciák, konzultációk és események formájában valósul meg.

Ifjúsági cserék: 5-21 napig tartanak; különböző országokból érkező fiatalok (13-30 év közöttiek) csoportjainak teremtenek lehetőséget a találkozásra és az egymástól való tanulásra.

Ifjúságsegítők mobilitása: fiatalokkal foglalkozó szakemberek fejlesztését segíti elő szemináriumok, képzések, partnerkereső tevékenység, tanulmányút vagy jobshadowing (szakmai látogatás) révén.

Önkéntesség és foglalkoztathatóság: a szervezetek 18-30 éves külföldi vagy magyar fiatalokat vonhatnak be tevékenységeikbe önkéntesként vagy munkavállalóként/gyakornokként a Szolidaritási Testület támogatásával.

Szolidaritási projektek: minimum öt, 18-30 éves fiatalból álló csoport valósíthat meg szolidaritási projektet, amellyel a Magyarországon lévő kihívásokra, problémákra reagálhatnak.
 

Az online alkalmak a Zoom felületen valósulnak meg. Ehhez a regisztrációt követően biztosítunk technikai információt.

A webinárium sorozaton való részvétel regisztrációhoz kötött. Az egyes alkalmakra lehetőség van külön jelentkezni, a részvételt pedig az érdeklődésednek megfelelően alakíthatod. Ugyanakkor javasoljuk, hogy amennyiben teljesen újak számodra a fenti pályázati lehetőségek, vegyél részt az első, augusztus 10-i általános előadásokon.

Regisztrálni az alábbi űrlapon, augusztus 3. éjfélig lehet.

Utolsó módosítás: 2020.08.14.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációdat, amelynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítünk.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Csatlakozz ifjúsági pályázatokról szóló Facebook csoportunkhoz, és tudj meg többet a szektorról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány