A járványhelyzet hatása a felsőoktatás nemzetköziesítésére - A Tempus Közalapítvány konferenciája a Campus Mundi program támogatásával

Az eseményt hagyományos rendezvényként tervezzük megszervezni, de a körülményektől függően előfordulhat, hogy online formában valósul meg.

Időpont: 2020.10.01.

A Tempus Közalapítvány éves konferenciájának célja, hogy fórumot biztosítson a felsőoktatás nemzetköziesítését érintő aktuális kérdések megvitatására. Idén minden tervet és elképzelést felülírt a COVID-19 járvány, mely – az élet minden más területéhez hasonlóan -- a felsőoktatási intézmények működését, az oktatási és kutatási tevékenységet és a nemzetközi kapcsolatokat is alapvetően megváltoztatta.

Nehezen megjósolható, hogy mi lesz a helyzet a következő tanévben vagy akár októberben, a konferencia időpontjában, de éppen ezért is fontos, hogy beszéljünk arról, hogyan lehet alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, hogyan reagáljunk gyors akciókkal, amikor arra van szükség, és hogyan alakítsuk át a terveinket, prioritásainkat hosszú távon egy ilyen bizonytalan időszakban.

A rendezvényre a felsőoktatási intézmények vezetőit, oktatóit, nemzetközi területen dolgozó munkatársait is várjuk, és számítunk aktív hozzájárulásukra: az intézményi jó gyakorlatok, újratervezési kísérletek, a téma szempontjából releváns kutatások bemutatása mellett közös gondolkodásra hívjuk a résztvevőket a műhelyek keretében.

Tervezett program

10:00-10:30 Köszöntők
10:30-11:20

Campus Mundi hírek: aktualitások a hazai felsőoktatás nemzetköziesítése terén

 • A bejövő mobilitás gazdasági hatásai – a kutatás eredményei
 • A külföldi diplomások pályakövető kutatásának kutatás eredményei
 • Nemzetközi alumni hálózat
11:20-11:40 Szünet
11:40-12:20

Keynote speech

 • külföldi előadó (online) (felkérések folyamatban)
12:20-13:00 Ebédszünet
13:00-14:00 Panelbeszélgetés
Rögtönzéstől az új helyzethez való alkalmazkodásig – az elmúlt időszak tanulságai
Túlélési stratégiák közép- és hosszútávon
14:00-14:20 Szünet
14:20-16:20

Műhelyek

1. Nemzetköziesítési tanácsadó eljárás jövője (meghívásos zárt szekció)

További tervezett témák:

 1. Virtuális mobilitás és a nemzetköziesítés virtuális formáinak megerősítése
 2. Az itt tanuló külföldi hallgatók tájékoztatása, támogatása veszélyhelyzet esetén
 3. Külföldi hallgatók toborzása válság idején (új üzenetek, új módszerek, új szolgáltatások, új programok, stb.)
 4. Kapcsolattartás a nemzetközi partnerekkel, tervezés és újratervezés, együttműködési projektek megvalósítása a válsághelyzetben
 5. Szolidaritás (nemzetközi és egyéni; az egyetemek szerepe és társadalmi felelőssége)

A programot folyamatosan frissítjük.

A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges, amit az oldal alján tehet meg.

 

Jelentkezés előadás tartására

Az előadások, bemutatók tartására a fenti műhelytémák valamelyikéhez kapcsolódóan absztrakt benyújtásával lehet az alábbi online felületen:

https://limesurvey.tpf.hu/index.php/366739?lang=hu

Az absztrakt terjedelme maximum 2000 karakter lehet, magyar vagy angol nyelven.

Az absztraktnak tartalmaznia kell az alábbi információkat:

 • Az előadó neve, pozíciója, intézménye.
 • Az absztrakt témáját jól tükröző 3 kulcsszó megadása.

A benyújtás határideje: 2020. augusztus 27.

Az absztrakt elfogadásáról a konferenciát szervező Tempus Közalapítvány dönt a következő kritériumok alapján:

Az absztrakt közvetlenül kapcsolódik a konferencia témájához.

 • világosan bemutatja az előadás témáját, célját, módszertani hátterét, valamint röviden leírja az előadás keretében ismertetett eredményeket is.
 • kutatás-fejlesztések eredményeinek vagy a témához kapcsolódó intézményi gyakorlatoknak a bemutatására irányul.
 • a konferencia elsődleges célcsoportjai számára könnyen érthető, alkalmazható témát dolgoz fel, mutat be.

Az absztraktok értékelésekor a Tempus Közalapítvány az absztraktok minősége mellett figyelembe veszi a sokszínű felsőoktatási intézményrendszer földrajzi, szakterületi szempontból és a hallgatószám tekintetében kiegyensúlyozott megjelenítését.


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Város*


Ételallergia


A tervezett műhelytémák közül melyik érdekelné?*
A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2020.07.09.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány