E+ Vitamin: Online felkészítő az Erasmus+ Ifjúsági pályázattípusokról

Ifjúsági területen pályázna? Egy lökés kell csupán, hogy összerakja a legjobb projektet? Mi megadjuk az energiát a tervezéshez az E+ Vitaminnal! Jöjjön el a Tempus Közalapítvány háromnapos online felkészítőjére az Erasmus+ program ifjúsági területén és szerezzen meg minden hasznos ismeretet és gyakorlatot a sikeres projekttervezéshez és megvalósításhoz!

Időpont: 2020.09.14. - 2020.09.16.
Helyszín: webinárium

Mi adjuk az energiát a projekttervezéshez az E+ Vitamin felkészítővel, amely idén teljes egészében online kerül megrendezésre! Három nap alatt a résztvevők az Erasmus+ ifjúság területén pályázható és megvalósítható projektekkel kapcsolatosan gazdagodhatnak hasznos gyakorlati ismeretekkel. 

 

A felkészítő célja, hogy a résztvevők

  • jobban átlássák és megértsék az Erasmus+ program ifjúsági pályázati lehetőségeit, illetve azok sajátosságait;
  • a szervezetük és célcsoportjuk szükségleteinek megfelelően, hatékony(abb)an tudják felhasználni az Erasmus+ program lehetőségeit;
  • megosszák egymással a tapasztalataikat, és igény szerint konzultálhassanak az Erasmus+ Ifjúsági Csoport munkatársaival is;
  • jó minőségű pályázatokat és sikeres projekteket tervezzenek és valósítsanak meg. 

A felkészítő napok időpontjai és témái

ÖTLETBŐL PROJEKT – KERETEK
2020. SZEPTEMBER 14. (9:00-13:00-ig)

Az első nap fókusza, hogy a résztvevők lefektessék a projekttervezés alapjait, illetve, hogy kiderítsék, azok miként illeszkednek az Erasmus+ program célkitűzéseihez ifjúsági területen. Ezek után történhet a projektcéloknak megfelelő pályázati kategória kiválasztása és megfelelő partnerség kialakítása.

PROJEKTBŐL PÁLYÁZAT – RÉSZVÉTEL
2020. SZEPTEMBER 15. (9:00-13:00-ig)

A következő napon előtérbe kerül az ifjúsági részvételen alapuló projekt céljaihoz és a pályázati kategóriához illeszkedő tanulási folyamat megtervezése, valamint a projektmegvalósítás és projektmenedzsment kihívásai.

PÁLYÁZATBÓL EREDMÉNY – HATÁS
2020. SZEPTEMBER 16. (9:00-13:00-ig)

Az utolsó napon a sikeres projekttervezéshez szükséges értékelés, hatástervezés és -mérés, disszeminációs stratégia és utánkövetés szempontjai kerülnek a középpontba.

 

A felkészítő három összefüggő napból áll, azok tartalma egymásra épül. A napok folyamán a résztvevők online kapcsolódnak be a rendezvénybe; az ehhez szükséges technikai információkat a regisztrációt követően küldjük el a jelentkezőknek. A résztvevőnek lehetősége van az egyes napokra külön jelentkezni, ugyanakkor a kiválasztásnál előnyt élveznek azok a jelentkezők, akik mind a három napon részt tudnak venni. 

 

A felkészítőre olyan szervezetek, intézmények, ifjúsági csoportok képviselőit várjuk, akik

  • már rendelkeznek alapvető információval az Erasmus+ program ifjúsági pályázati kategóriáinak tartalmáról, formai követelményeiről, és
  • nyújtottak már be pályázatot az Erasmus+ program ifjúsági területén, de a pályázatuk nem kapott támogatást, ezért és/vagy javítani szeretnének a pályázat minőségén, és/vagy
  • az ifjúsági célcsoportjuk igényeinek megfelelően pályázat benyújtását és projekt megvalósítását tervezik az Erasmus+ program ifjúsági területén.

A felkészítőn való részvételhez fontos ismerni az Erasmus+ program ifjúsági területének pályázati feltételeit, amelyekről itt tájékozódhat.

 

A felkészítőn való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A résztvevők maximális létszáma 30 fő. A kiválasztott napra regisztrálni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet legkésőbb 2020. szeptember 8-ig.

A jelentkezés sikerességéről minden jelentkezőt legkésőbb 2020. szeptember 9-ig értesítünk.

 

A Tempus Közalapítvány a COVID-19 járványra tekintettel fenntartja a programváltozás jogát, valamint, hogy túljelentkezés esetén a felhívásnak való megfelelés alapján kiválasztás útján döntsön a résztvevők köréről.

Az E+ Vitamin felkészítő kizárólag az Erasmus+ ifjúság tevékenységtípusairól szól. Amennyiben az Európai Szolidaritási Testület programban önkéntes projektre pályázna, vegyen részt az Európai Szolidaritási Testület: Új kezdet c. online alkalmakon, amellyel már a 2021-2027 közötti időszakra készülhet fel. Erről részleteket az alábbi oldalon talál.

További információ:
Illés Gergő
pályázati referens

gergo.illes@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2020.09.09.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány