Mentális egészség és jóllét műhelymunka

Hogyan térképezzük fel mentális egészségünk és jóllétünk állapotát? Mit tehetünk magunkért, másokért és a környezetünkért?

Időpont: 2020.11.25. - 2020.11.26. 14:00-17:00
Helyszín: online platform - Zoom

Műhelymunkánkkal elsősorban azokat az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programokhoz kötődő szakembereket kívánjuk megszólítani, akik fontosnak érzik mentális egészségüket és jóllétüket, illetve készen állnak tenni saját magukért, másokért és a környezetükért.

A műhelymunkánkra az alábbi szektorokból várjuk a lelkes jelentkezőket: felsőoktatás, köznevelés, szakképzés, felnőtt tanulás, ifjúsági terület.

A járvány hatására kiemelten fontossá vált számunkra a műhelymunka témája, amit az ifjúsági területen a partnerek által kitöltött igényfelmérő kérdőív eredménye is igazol. Mindezek alapján kirajzolódott, hogy a szakemberek kihívásai elsősorban a mentális egészségük és jóllétük megtartása területén jelentek meg. Számunkra fontos, hogy ezen a területen támogatást nyújtsunk.

Célunk, hogy mindenki felismerje a legfontosabb szükségleteit, képes legyen a saját erőforrásaihoz hozzáférni, és megtalálni azokat a megoldásokat, amelyekkel rugalmas helytállási képessége fejlődik. A műhelymunkán való aktív részvétel eredményeképpen a résztvevők saját élményen keresztül megtapasztalhatják a jóllét felé vezető utat, illetve megismerhetnek és tudatosíthatnak olyan jól bevált technikákat, eszközöket, amelyekkel képessé válnak saját maguk és mások mindennapi testi-lelki-mentális egészségét megtámogatni.

A műhelymunkán felül a résztvevők egy hasznos link gyűjtemény birtokába is jutnak, mely a témában értékes cikkeket, filmeket, könyvajánlót és kutatási anyagokat foglal össze. Ez lehetőséget kínál a témában való további elmélyülésre.

A programot a részvételi lehetőség megkönnyítése érdekében 2 délutáni műhelymunkára osztottuk. A két egymást követő napon zajló 3-3 órás workshop egymásra épül, és a hatékonyság elérése érdekében egymástól elválaszthatatlanok. Kérjük ezt a jelentkezés melletti elköteleződéskor figyelembe venni!

Max. létszám: 40 fő (a jelentkezéseket időrendi sorrendben tudjuk elfogadni)

Jelentkezési határidő: 2020. november 22. vasárnap éjfél

Program

1. nap

 

14:00-14:30 Kapcsolódás magunkhoz és egymáshoz – egyéni és kiscsoportos gyakorlatok
14:30-15:30 Hogyan befolyásolják a pozitív érzelmek és a gondolkodási mintáink a pszichológiai biztonságunkat, a mentális egészségünket, illetve hogyan hatnak a viselkedésünkre és a jóllétünkre?
15:30-15:45 Kávészünet
15:45-16:00 Hogyan befolyásolják a hitek és tévhitek jóllétünk minőségét? Hogyan segíti az életöröm felfedezése a mentális egészségünket és a jóllétünket? 
16:00-16:45 Hogyan egyensúlyozunk külső és belső szükségleteink és erőforrásaink közt? Hogyan hat ez a rezílienciánkra? Mi köze ennek a rugalmas helytállási képességnek a mentális egészséghez és a jólléthez? Kérdőívvel, feladatokon és tudásmegosztáson keresztül ismerkedünk meg a témával.
16:45-17:00 Önreflexió, egyéni vállalások, az első műhelymunka zárása


2. nap

14:00-14:30 Kapcsolódás magunkhoz és egymáshoz – egyéni és kiscsoportos gyakorlatok
14:30-15:30 Mennyire vagyok rezíliens, vagyis milyen rugalmasan vagyok képes hozzáférni a helytállási kompetenciámhoz változás és kontrollálatlan stressz esetén? A rövid kérdőív eredményének feldolgozása, kiscsoportos megosztás.
15:30-15:45 Kávészünet
15:45-16:45 Mit tehetünk a szűk és tág környezetünkben élők mentális egészségéért és jóllétéért? Jó megoldások megosztása, egymástól tanulás.
16:45-17:00 Értékelés, a program zárása

Utolsó módosítás: 2020.11.23.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány