TEA-délután az ECVET Szakértői Hálózat tagjaival - Online kötetbemutató műhelybeszélgetés

A Nemzeti ECVET Szakértői Hálózat 8 éves munkájáról és eredményeiről, és az új Szakképzési törvény kihívásairól

Időpont: 2020.12.09. 14:00-17:00
Helyszín: Online

Az egész életen át tartó tanulást támogató európai keretrendszerek, így az Európai és a Magyar Képesítési Keretrendszer is, a tanulási eredmények megfogalmazásán alapulnak. Ez a szemlélet még újnak számít a magyar szakképzésben, de az alapszakmák képzési és kimeneti követelményei már azt határozzák meg, hogy a képzés végére a tanuló mit tud, mire képes, milyen attitűdökkel bír, és a tanultakat milyen önállósággal képes elvégezni.

A változások hatására az új helyi szabályozó dokumentumok, tantervek kidolgozása kapcsán az oktatók (pedagógusok, szakoktatók, duális képzők) már találkoznak az új terminológiákkal, a velük kapcsolatos elvárásokkal. Így fontossá vált az új szemléletű követelmények megismerése és megértése, azok alkalmazása a szakképzésben. A beszélgetések során a résztvevőknek lehetőségük nyílik megvitatni a tanulási eredmények alkalmazhatóságát a mindennapi oktatási-képzési munkájukhoz, feladataikhoz kapcsolódóan.

Előadások

Tervezett program

A résztvevők kerekasztal-beszélgetés során képet kapnak a TEA szemlélet fejlődési útjáról a magyar szakképzésben – a külföldi szakmai gyakorlatoktól az új szakképzési törvényig, és arról, hogy ebben milyen innovatív szerepe volt az ECVET Szakértői Hálózatnak az elmúlt 8 évben.

Ezt követően kiscsoportos műhelybeszélgetéseken a következő témákat járjuk körbe:

  1. TEA képzési program kidolgozás – közös nyelv a szakképző intézmények és a duális képzőhelyek között
  2. Mérés és értékelés TEA szemlélettel (portfólió, ágazati alapvizsga)
  3. TEA szemlélet a projektoktatásban 
  4. TEA alapon szervezett külföldi szakmai gyakorlat

A kiscsoportos műhelybeszélgetések fő célja a szakképzés szereplőit összekötő közös nyelv, a TEA szemlélet és annak gyakorlati alkalmazása kapcsán felmerült kérdések, problémák, feladatok megvitatása, jó gyakorlatok megosztása lesz. 

Meghívott szakértők: Farkas Éva / Palencsárné Kasza Marianna / Rozmán Éva / Bogdány Zoltán / Molnárné Stadler Katalin / Marton József

A résztvevők köre:

  • szakképző intézmények vezetői és oktatói;
  • duális képzőhelyek képviselői, oktatói,hiszenaz új szakképzési törvény sikeres működtetésének egyik feltétele a szakképző intézmények és duális képzőhelyek közötti szoros együttműködés;
  • kamarák szakképzésért felelős képviselői. 

Regisztráció határideje: 2020. december 3.

A regisztráció során kérjük, jelöljék meg, hogy a fenti négy téma közül melyik kiscsoportos műhelybeszélgetésen kívánnak részt venni. A regisztrációt a jelentkezések sorrendjében tudjuk elfogadni. Amennyiben egy csoport létszáma betelik, akkor a további jelentkezőkkel egyénileg egyeztetünk.

 

Kérjük, amennyiben regisztráltak, de mégsem tudnak részt venni a rendezvényen, azt e-mailben feltétlenül jelezzék, hogy a megüresedő helyekre más érdeklődőket hívhassunk.

Felmerülő kérdéseikkel forduljanak bizalommal Nagy Annához (anna.nagy@tpf.hu) vagy Mátyus Edinához (edina.matyus@tpf.hu).

Utolsó módosítás: 2020.12.16.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány