Európa a polgárokért záró konferencia

A Tempus Közalapítvány konferenciát szervez az Európa a polgárokért programról, melynek célja, hogy a nagyközönséggel is megismertesse az Európa a polgárokért program jelenlegi, 2014 és 2020. között zajló, 7 éves pályázati ciklusának eredményeit.

Időpont: 2021.03.04. 11:00-15:00
Helyszín: Online


Emellett a konferencia célja, hogy a széles közönség számára is bemutassuk az Európa a polgárokért programban 2014 és 2020 között zajló munkát, megosztva a mások számára is értékes eredményeket és tapasztalatokat. A jó példák megismerését sikeres pályázók előadásai segítik.
A rendezvény központi témája az Európa a polgárokért program egyik kiemelt, valamint a projektek által az elmúlt években leggyakrabban vizsgált prioritásához, az Európa jövőjéről folytatott eszmecseréhez kapcsolódik. A meghívott szakértők kerekasztal beszélgetés során elemzik a témát.

Az online konferenciára elsősorban önkormányzatok, civil szervezetek, oktatási intézmények, önkéntességgel foglalkozó szervezetek képviselőit, valamint az európai uniós kérdések iránt érdeklődő aktív polgárokat várjuk.


Dr. Varga-Bajusz Veronika nyitóbeszéd

Tervezett program

11:00 – 11:15 Megnyitó, köszöntő
Dr. Varga-Bajusz Veronika, főigazgató, Tempus Közalapítvány
11:15 – 11:45 Az Európa a polgárokért program eredményei
Frank Nóra, szenior programkoordinátor, Tempus Közalapítvány
11:45 – 12:30 Sikeres pályázók az elmúlt 7 évből
Némethné Légrády Kinga, irodavezető, Bácsalmási Turisztikai Iroda
Herfort Marietta, igazgató, Phiren Amenca – Rgdts Nonprofit Kft.
Knauer Anna, projektkoordinátor, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata
12:30 – 13:00 Ebédszünet
13:00 – 14:30 Kerekasztal beszélgetés – Európa jövője / következő 7 éve a jelen kihívásainak tükrében

Résztvevők:
Zupkó Gábor, képviseletvezető, Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete
Dr. Arató Krisztina, egyetemi tanár, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar
Dr. Győrffy Dóra, egyetemi tanár, Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Bölcsészet és Társadalomtudományi Kar

A beszélgetés moderátora: Szabó Bálint, a Tempus Közalapítvány munkatársa
14:30 – 14:45 Résztvevői kérdések
14:45 – 15:00 Zárás

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött.

HÁTTÉR INFORMÁCIÓK:

Az Európai Unió 2014 és 2020 között futó Európa a polgárokért programja elsősorban önkormányzatok és nonprofit, civil szervezetek számára nyújtott támogatást olyan nemzetközi együttműködések megvalósításához, melyek lehetőséget teremtenek a különböző országokban, különböző körülmények között élő emberek számára a találkozásra, az őket érintő európai uniós kérdések megvitatására és a tapasztalatcserére. A program legfontosabb témái: az Unió értékei, a részvétel és a demokrácia, az interkulturális párbeszéd, az európai jólét (munka, társadalmi kohézió és fenntarthatóság), valamint az EU politikák hatása a társadalomra.

Az Európa a polgárokért programban kiemelkedően szerepeltek a hazai önkormányzatok és szervezetek, Magyarország a program legaktívabb pályázói közé tartozott.

A jelenlegi program 2020 végén lezárult. 2021-től új 7 éves pályázati és költségvetési ciklus indul, amely során az Európa a polgárokért program várhatóan egy nagyobb, Justice, Rights and Values Fund elnevezésű program nagyobb portfóliót magában foglaló, Citizens, Rights and Values Programme nevű ágának alprogramjaként folytatódik, megtartva az Európa a polgárokért program jelenlegi célkitűzéseinek és pályázattípusainak többségét.

Utolsó módosítás: 2021.03.09.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány