Játék a pillanatban - agilis szemlélet a fiatalokért dinamikusan változó világunkban

A gyakorlatorientált műhelymunka célja a fizikai, érzelmi és mentális eszköztár bővítése ill. az agilis szemlélet alapelveinek bemutatása improvizációs módszertanból kölcsönzött storytelling gyakorlatokkal.

Időpont: 2021.04.20. - 2021.04.21.
Helyszín: Online

A pandémia tavaly márciusi kitörése óta egy teljesen új működéshez kellett alkalmazkodnunk egyik napról a másikra. A virtuális tér lett a hétköznapi interakciók platformja, és bizonyos készségek pl. gyors alkalmazkodás a váratlan helyzetekhez ill. bizonytalanság tűrése még fontosabbá váltak. Az alkalmazkodás és az ezzel járó változások erős érzelmi reakciókat váltanak ki bennünk az ún. VUCA világban (változékony, bizonytalan, komplex, kétértelmű). A saját élményű gyakorlatok után egy tapasztalatcserére invitáljuk a résztvevőket már létező jó gyakorlatok megosztására (fizikai, érzelmi és mentális egyensúly fenntartása) ill. egy közös gondolkodásra arról, hogy az agilis szemlélet hogyan ültethető gyakorlatba az ifjúsági munkában.

A műhelymunkára elsősorban az ifjúsági területről várjuk a jelentkezőket. A műhelymunka nyitott a felsőoktatás, köznevelés, szakképzés területről, felnőtt tanulás területéről érkező jelentkezők számára is.

A programot a részvételi lehetőség megkönnyítése érdekében 2 délutáni műhelymunkára osztottuk. A két egymást követő napon zajló 3-3 órás online műhelymunka egymásra épül, és a hatékonyság elérése érdekében egymástól elválaszthatatlanok. Kérjük ezt a jelentkezés melletti elköteleződéskor figyelembe venni.

Max. létszám: 30 (a jelentkezéseket időrendi sorrendben tudjuk elfogadni)
Jelentkezési határidő: 2021. április 15.
Elérhetőség kérdés esetén: tca_ifjusag@tpf.hu

Program

2021. április 20. - 1. nap

14:00-14:30 Kapcsolódás egymáshoz - kiscsoportos gyakorlatok
14:30-15:30 VUCA világ - improvizációs gyakorlatok a fizikai, érzelmi és mentális egyensúly fenntartása érdekében
15:30-15:45 Kávészünet
15:45-16:45 Mit tehetünk a VUCA világban a fiatalok fizikai, érzelmi és mentális egyensúly fenntartásának érdekében? (Open Space: tapasztalatcsere és jó gyakorlatok megosztása)
16:45-17:00 Az első műhelymunka zárása

2021. április 21. - 2. nap

14:00-14:30 Kapcsolódás egymáshoz - kiscsoportos gyakorlatok
14:30-15:30 Agilis szemlélet alapelveinek bemutatása improvizációs módszertanból kölcsönzött storytelling gyakorlatokkal
15:30-15:45 Kávészünet
15:45-16:45 Agilis szemlélet az ifjúsági munkában (Open Space: közös beszélgetés a gyakorlatba való ültetésről, jó gyakorlatok megosztása)
16:45-17:00 Értékelés, a progam zárása

Utolsó módosítás: 2021.04.15.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány