Információs webináriumok és beszélgetések az ifjúsági szektor lehetőségeiről

Vegyél részt információs webinárium sorozatunkon és tudd meg, milyen lehetőségek várnak rád az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület programokban!

Időpont: 2021.09.06. - 2021.09.14.
Helyszín: Zoom

Fiatalokkal dolgozol, és szívesen valósítanál meg projekteket nemformális módszerekkel? Érdekel a helyi közösség vagy az ifjúsági munka fejlesztése? Szívesen tennél a fiatalok személyes vagy éppen szakmai fejlődéséért? Úgy gondolod, szervezeted sokat nyerhet a nemzetközi kapcsolatokból? Ha bármelyik kérdésre is „igen” a válasz, csatlakozz információs alkalmainkra. Tudd meg, milyen pályázati lehetőségeid vannak, és indítsd a tervezést velünk!

Online információs sorozatunkon bemutatjuk az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület pályázati lehetőségeit. Ismerd meg a pályázati rendszereket, tedd fel kérdéseidet a nemzeti iroda munkatársainak és oszd meg velünk ötleteidet!

Kiket várunk? Minden érdeklődő civil szervezetet, oktatási intézményt, társadalmi vállalkozást, akik projekteket valósítanának meg IFJÚSÁGI területen és ehhez forrást keresnek.

Mire számíthatsz? Az előadások során megismerheted a nemzetközi önkéntesség és interkulturális ifjúsági csere lehetőségeit; az ifjúsági munka minőségfejlesztésének módjait; valamint azokat az eszközöket, amelyekkel a helyi közösségek kihívásaira reagálhattok. Csatlakozz a tematikus beszélgetésekhez, hogy megtudd, melyik pályázati forma lenne szervezetednek a leginkább megfelelő.

IDŐPONTOK ÉS TÉMÁK

Ismerd meg a programokat!

Az előadás címekre kattintva megtekintheted az elhangzott előadások anyagát.

09. 06.
10:00-13:00
Bemutatkozik az Erasmus+ ifjúság
Előadások és beszélgetések a pályázati lehetőségekről, a pályázás menetéről, a pályázást segítő hasznos eszközökről és a program prioritásairól.
09. 07.
10:00-13:00
Bemutatkozik az Európai Szolidaritási Testület (ESC)
Előadások és beszélgetések a pályázati lehetőségekről, a pályázás menetéről, a pályázást segítő hasznos eszközökről és a program prioritásairól.

Valósítsanak meg saját projekteket a fiatalok!
Ezen a napon azokat a pályázattípusokat ismerheted meg részletesebben, amelyeket (elsősorban) fiatalok csoportja valósíthat meg. 

09.10 10:00-11:30 ESC szolidaritási projektek
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival
09.10 14:00-15:30 Erasmus+ ifjúsági részvételi tevékenységek
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival

Nyújts egyéni fejlődési lehetőséget a fiataloknak!
Ezen a napon olyan projektformákban merülhetsz el, amelyek során a szervezeted fantasztikus élmények mellett egyéni tanulási lehetőséget biztosíthat a fiataloknak.

09.13.
10:00-11:30
ESC önkéntesség
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival
09.13.
14:00-15:30
Erasmus+ ifjúsági csere
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival

Ismerd meg a szervezetfejlesztési lehetőségeket!
Ezen a napon olyan pályázattípusokat fedezhetsz fel, amelyekkel a szervezetet és ez által az ifjúsági szektort fejlesztheted.
 

09. 14.
10:00-11:30
Erasmus+ együttműködést célzó partnerségek
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival
09. 14.
14:00-15:30
Erasmus+ ifjúságsegítők mobilitása
Beszélgetés/konzultáció a nemzeti iroda munkatársaival

A beszélgetések keretein belül az alábbi témákat ismerheted meg részletesebben:

Szolidaritási projektek: minimum öt, 18-30 éves fiatalból álló csoport valósíthat meg szolidaritási projektet, amellyel a Magyarországon lévő kihívásokra, problémákra reagálhatnak.

Ifjúsági részvételi tevékenységek: helyi, nemzeti vagy nemzetközi projektek valósíthatók meg ifjúsági szervezetek és fiatalok informális csoportjai részvételével. Olyan nemformális tanulási tevékenységeket foglalnak magukba, amelyek elősegítik a fiatalok aktív részvételét.

Önkéntesség: a szervezetek 18-30 éves külföldi vagy magyar önkénteseket vonhatnak be tevékenységeikbe a Szolidaritási Testület támogatásával.

Ifjúsági cserék: 5-21 napig tartanak; különböző országokból érkező, 13-30 év közötti fiatalok csoportjainak teremtenek lehetőséget a találkozásra és az egymástól való tanulásra.

Együttműködést célzó partnerségek az ifjúsági területen: nemzetközi partnerek, illetve szektorok közötti együttműködésre ad lehetőséget. Célja innovatív módszerek fejlesztése és bevált gyakorlatok terjesztése.

Ifjúságsegítők mobilitása: fiatalokkal foglalkozó szakemberek fejlesztését segíti elő szemináriumok, képzések, partnerkereső tevékenység, tanulmányút vagy jobshadowing (szakmai látogatás) révén.

Az online alkalmak a Zoom felületen valósulnak meg. Ehhez a regisztrációt követően biztosítunk technikai információt.

A webinárium sorozaton való részvétel regisztrációhoz kötött. Az egyes alkalmakra lehetőség van külön jelentkezni, a részvételt pedig az érdeklődésednek megfelelően alakíthatod. Ugyanakkor javasoljuk, hogy amennyiben teljesen újak számodra a fenti pályázati lehetőségek, vegyél részt a programokat bemutató alkalmakon.

Regisztrálni az alábbi űrlapon, szeptember 1. éjfélig lehet.

Utolsó módosítás: 2021.09.22.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Köszönjük a regisztrációdat, amelyre e-mailben visszajelzünk. Addig is csatlakozz Erasmus+ ifjúság és ESC pályázók Facebook csoportunkhoz, hogy folyamatosan naprakész legyél az ifjúsági szektor híreivel!

Üdvözlettel:

a Szervezők