Zöldülő Erasmus+ - Fenntartható projektmenedzsment műhelymunka az Erasmus+ program projektjeihez

Az új Erasmus+ program egyik fontos eleme a fenntartható szemlélet a projektek tervezésekor. A műhelymunka célja, hogy a résztvevők magabiztosan tudjanak olyan projekteket megvalósítani, amelyek a környezet számára is hasznosak és fenntarthatóak.

Időpont: 2021.11.04. 9:30-16:30-ig
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. 6. emelet)

A műhelymunka során megtanulható és megtapasztalható, hogy mennyire fontos a tudatos tervezés és a fenntarthatóság ezen projektek megvalósításakor, hogyan tervezhetünk és érhetünk el olyan eredményeket, melyek mind a szervezőknek, mind a résztvevőknek hosszútávon hasznosak lehetnek. 

A műhelymunkánkra az alábbi szektorokból várjuk az érdeklődőket: felsőoktatás, köznevelés, szakképzés, felnőtt tanulás, ifjúsági terület.

A program 3 fő részből áll a projektmenedzsment szempontjából:

  • ELŐKÉSZÍTÉS
  • MEGVALÓSÍTÁS
  • UTÁNKÖVETÉS / ZÁRÁS

Tervezett program:

9:00 Regisztráció
9:30 Bemutatkozás (INTRO) gyakorlat
10:00 Mi a fenntarthatóság? Hogyan lehet egy projekt fenntartható környezeti és tanulási szempontból?
11:15 Kávészünet
11:30 Bevezetés a fenntartható projekttervezésbe – Jó gyakorlatok megosztása – Kiscsoportos gyakorlat – (a projektek előkészítési/tervező szakasza)
12:30 Szendvics ebéd
13:15 Projekt kivitelezés fenntartható módon – Tippek, trükkök praktikák (a projekt megvalósítási szakasza) – Mire figyeljünk egy tudatos program megvalósítása során?
14:30 Mitől lesz a tanulás fenntartható? Rutinok beépítése a mindennapokba, egyéni tervezés (a projekt utómunkálatait érintő szakasza)
15:15 Kávészünet
15:30 Egy konkrét példa saját élménnyel
16:30   Értékelés, zárás

A műhelymunkán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet.

Utolsó módosítás: 2021.10.11.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány