ESC műhely – Önkéntesfogadás egyről a kettőre!

Online felkészítés olyan szervezeteknek és intézményeknek, akik önkénteseket szeretnének fogadni az Európai Szolidaritási Testület támogatásával. Csatlakozz, és tedd meg velünk az első lépést ebben a kalandban!

Időpont: 2021.10.25. - 2021.10.28. 9:30-12:30
Helyszín: online

A műhely célja:

Az ESC workshop alatt megtudhatod, hogy milyen az önkéntesfogadás a valóságban! A műhely során olyan tudást és információt kapsz, amely nemcsak a minőségi tanúsítvány megpályázásához szükséges, hanem ahhoz is, hogy a későbbiekben színvonalas önkéntes projekteket valósítsatok meg szervezeteddel. Megismerheted az önkéntesfogadás különböző formáit: az egyéni és a csoportos önkéntességet, a hosszú és a rövid távú projekteket, a hazai és a nemzetközi szintű lehetőségeket. Ez egy hosszú távú folyamat és lehetőség: ha most eljössz, felkészülhetsz a résztvevők fogadására és a pályázás menetére, jövőre pedig akár csatlakozhatnak is hozzátok önkéntesek!

A műhely tartalma:

 • az önkéntes(ek) fogadására való felkészüléshez szükséges lépések (stratégiai, logisztikai és technikai egyaránt)
 • a minőségi tanúsítvány megszerzésének keretrendszere, folyamata és kritériumai;
 • a minőségi tanúsítvány megszerzéséhez kapcsolódó pályázatírás fókuszpontjai;
 • az Európai Szolidaritási Testület célkitűzései, prioritásai, illetve keretrendszere;
 • az önkéntes projektek különböző formái, kritériumai, jellemzői;
 • az önkéntes projektek megvalósításához szükséges szerepek, feladatok;
 • projekttervezés és -megvalósítás: minőségi elvárások, jó gyakorlatok, buktatók és kockázatok;
 • módszertani útmutatás a sikeres önkéntesfogadáshoz (pl. tanulási folyamat nyomonkövetése, résztvevők támogatása, stb.)
 • az adott tevékenységtípusok gyakorlati példái, jó gyakorlatok;
 • a támogatási kérelem benyújtásának menete önkéntes projektek megvalósításához;
 • forrásanyagok, háttérinformációk ismertetése további tájékozódásra.

Kinek szól az ESC workshop?

 • Olyan teljesen kezdő, önkéntesek fogadása iránt érdeklődő szervezeteknek, akik már hallottak a Szolidaritási Testületről (pl.: részt vettek információs alkalmainkon, tagjai támogató programunknak, ismerik szervezeteknek szóló weboldalunk tartalmát), és szeretnének elmélyülni a témában.
 • Olyan szervezeteknek, akik szeretnék megszerezni a minőségi tanúsítványt.
 • A már önkénteseket fogadó szervezetek új munkatársainak.
 • Azoknak, akik szívesen újragondolnák minőségi tanúsítványukat, új szerepet pályáznának meg, vagy éppen fejlesztenék a projektjüket a már megszerzett minőségi tanúsítványuk mentén.
 • Azoknak a szolidaritási projektekre pályázóknak, akik szeretnének továbblépni, és komplexebb projektekben gondolkozni, az önkéntesfogadás irányába elmozdulni.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

A részvételingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi jelentkezési lap kitöltésével lehet legkésőbb 2021. október 15. éjféligA jelentkezés sikerességéről minden jelentkezőt legkésőbb 2020. október 20-ig értesítünk.

Jó tudni! A résztvevők kiválasztásakor nagy szerepet kap az, hogy a jelentkező motivációja összeillik-e a képzés céljaival.

Az ESC műhely kizárólag az Európai Szolidaritási Testületről szól. Ha az Erasmus+ ifjúság területén pályáznál, vegyél részt az E+ Vitamin 2021 c. online workshopon!

REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Szervezet/intézmény*

A szervezet OID száma

A szervezetben betöltött pozíció*

A szervezet fő tevékenységi köre röviden*

A szervezet rendelkezik jelenleg Minőségi Tanúsítvánnyal vagy korábbról Erasmus+ akkreditációval?*
Adtatok már be önkéntesek fogadására pályázatot az Erasmus+ vagy az Európai Szolidaritási Testület program keretében?*Ha igen, akkor a megvalósítás mely fázisában tart a pályázat*


Miért szeretnél részt venni a képzésen? Mik az elvárásaid?*


Kérjük, ha szervezeti/intézményi szinten már vannak önkéntes projekt ötleteitek, röviden ismertesd a tervezett tevékenységet!

Egyéb megjegyzés, kérdés


Hol hallottál rendezvényünkről?*
A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2021.09.16.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Köszönjük, hogy regisztráltál az ESC műhelyre! A kiválasztásról legkésőbb október 20-án visszajelzünk neked.

Addig is csatlakozz Erasmus+ ifjúság és ESC pályázók Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le az ifjúsági szektor aktualitásairól!