Inklúzió az ifjúságban – az ifjúsági szektor pályázati lehetőségei (információs webinárium)

Információs webinárium az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület pályázati lehetőségeiről. Fókuszban: a társadalmi befogadás.

Időpont: 2022.01.27. 9:30-13:00
Helyszín: online

Az olyan európai uniós pályázati lehetőségek, mint az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület szervezeteknek, intézményeknek és fiataloknak adnak támogatást ahhoz, hogy 13-30 éves fiataloknak nyújtsanak fejlődési lehetőséget vagy éppen jobbá tegyék az ifjúsági szektort. Emellett a programokban kiemelt szerepet kap a társadalmi befogadás és sokszínűség erősítése is.

Inklúzió az ifjúságban c. információs webináriumunk során az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület magyar pályázatait kezelő Tempus Közalapítvány munkatársai ismertetik a pályázati lehetőségeket, azok társadalmi befogadással kapcsolatos aspektusait, a pályázás és a projektmegvalósítás menetét, valamint válaszolnak a résztvevők kérdéseire.

Program

9:30-11:00 Pályázati lehetőségek szervezeteknek, intézményeknek és fiatalok csoportjának
 • DiscoverEU: esélyegyenlőségi pályázattípusa lehetővé teszi, hogy kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok szervezeti támogatással felfedezzék Európát.
 • Szolidaritási projektek: révén 18-30 éves fiatalok hazai kezdeményezéseket valósíthatnak meg, hogy jobbá tegyék közösségüket.
 • Ifjúsági csere: 13-30 éves fiatalok nemzetközi találkozójuk során nemformális módszerekkel, adott téma mentén tanulnak egymástól.
 • Ifjúságsegítők mobilitása: ifjúságsegítők szakmai fejlődését és kapcsolatépítését teszi lehetővé.
 • Részvételi tevékenységek: a fiatalok európai demokratikus életben való aktív társadalmi részvételéréért.
11:00-11:30 SZÜNET
11:30-12:15 Pályázati lehetőségek szervezeteknek és intézményeknek
 • Önkéntes projekt: 18-30 éves külföldi önkéntesek fogadását teszi lehetővé.
 • Együttműködést célzó partnerségek: szervezetek nemzetközi együttműködések révén erősíthetik kapacitásukat és magas minőségű innovatív módszereket dolgozhatnak ki.
12:15-13:00  A projekt életútja
 • A pályázatbenyújtás és a projektmegvalósítás lépései

A rendezvényre várunk minden olyan szervezeti vagy intézményi munkatársat, illetve 18-30 éves fiatalt, aki:

 • érdeklődik az ifjúsági szektor lehetőségei iránt, szívesen válósítana meg projektet;
 • kevesebb lehetőséggel rendelkező vagy hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozik;
 • pályázott már az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület keretein belül, de a pályázata nem kapott támogatást;
 • aktív pályázó valamelyik projekttípus terén, és bővítené a szervezet tevékenységeinek körét;
 • a programok korábbi (2020-ig tartó) szakaszában pályázott, és megismerné a 2021-2027-es időszak pályázati lehetőségeit.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni január 26-ig lehet az alábbi űrlapon.

Tipp! Ha az Erasmus+ együttműködési partnerségek pályázattípusairól szeretnél többet megtudni, csatlakozz az alábbi webináriumokhoz, ahol az ifjúsági szektor mellett a felnőtt tanulási, a köznevelési, a szakképzési és a felsőoktatási szektor is képviseli magát:

Utolsó módosítás: 2022.01.26.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációdat, amelynek elfogadásáról e-mailben értesítünk.

Érdkelenek az ifjúsági pályázati lehetőségek? Csatlakozz az Erasmus+ ifjúság és ESC pályázók Facebook csoporthoz!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel:
Tempus Közalapítvány