NYITOTT MŰHELY A TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSOK JELENLEGI ÉS JÖVŐBELI SZEREPÉRŐL

A Tempus Közalapítvány Erasmus+ ifjúsági csoportja egy napos műhelymunkát szervez a hazai társadalmi vállalkozások jelenéről, jövőjéről és lehetőségeiről.

Időpont: 2022.05.18. 10:00-16:30 (regisztráció 9.30-tól)
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Bp. Kéthly Anna tér 1.) – Brüsszel terem

A műhelymunka célja, hogy megnézzük, mit jelent ma Magyarországon egy társadalmi vállalkozás, kik is a társadalmi vállalkozók, milyen hatást gyakorolnak a különböző szektorokra. Feltérképezzük a már látható trendeket és kihívásokat, mire kell figyelnünk, milyen készségeket kell fejlesszünk és fejlesztenünk. Hogyan tudunk alkalmazkodni a környezetünk változásaihoz, és hogyan tudjuk ebben támogatni a környezetünket.
A program során körbejárjuk, hogy milyen lesz/lehetne a jövő munkahelye. Célunk egy szektorközi közös gondolkodás a jövő munkahelye kapcsán, hogy minél szélesebb körben kapjunk javaslatokat, találjunk megoldási lehetőségeket. Feltérképezzünk, mi a MI szerepünk ebben a folyamatban - és mi az oktatás, nem formális oktatás feladata. A program során egy meghívott szakértő segít a témát megfogni és jobban érthetővé tenni számunkra. Továbbá, teret biztosítunk a már létező jó gyakorlatok megosztására is. A napot egy egyéni ill. csoportos reflexióval zárjuk, hogy a műhelymunka során megszerzett tudást hogyan lehet beépíteni a mindennapi gyakorlatba.
A műhelymunka remek lehetőséget ad inspiráló példák és ötletek megismerésére és megosztására, illetve ezek mentén személyes és szakmai kapcsolatok kialakítására.

Célcsoport: ifjúsági- és felnőttképzési területen dolgozó szakemberek, társadalmi vállalkozók/vállalkozók, oktatási intézmények képviselői, HR szakemberek.
Résztvevők: Olyan szakembereket, vállalkozókat, érdeklődőket várunk erre a programra, akik számára izgalmas, gondolatébresztő a társadalmi vállalkozások fogalmának megjelenése, azok működése és hatása. Akár egy ötletgazda, akár egy már aktív vállalkozó, vagy társadalmi vállalkozásokat feljesztő szakember megtalálhatja ebben a szektorközi párbeszédben a társadalmi vállalkozásokat érintő újdonságokat. A téma egyaránt hasznos lehet eltérő területek, szférák (köz-, civil és üzleti szféra) és szektorok (ifjúság, felnőttoktatás és felsőoktatás) szakembereinek.

Tervezett főbb programelemek:
• Ismerkedés, személyes motiváció megosztása, napi program bemutatása
• Társadalmi vállalkozások ma Magyarországon, hazai körkép
• A járványhelyzet okozta kihívások és megoldási lehetőségek
• Jövőbeli trendek, lehetőségek társadalmi vállalkozások részére
• Erasmus+ programban rejlő lehetőségek - jó gyakorlatok megosztása
• A jövő munkahelye - a várható trendek hogyan érintik a társadalmi vállalkozásokat Magyarországon

Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.
Létszám: max. 30 fő
Jelentkezési határidő: 2022. május 12.
Szervező: Tempus Közalapítvány, Erasmus+ Ifjúsági csoport
Kérdés esetén kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal: tca_ifjusag@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2022.01.26.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány