ESC mentor műhely és támogató folyamat

Műhelymunkát szervezünk az Európai Szolidaritási Testület támogatásával Magyarországon önkénteskedő fiatalokat segítő mentoroknak. Szeretnél olyan módszereket, eszközöket elsajátítani, amikkel még hatásosabban segítheted a fiatalok fejlődését? Speciális kérdés, téma merült fel a mentor tevékenységeddel kapcsolatban, és külsős segítséggel dolgoznád fel azt? Jelentkezz workshopunkra!

Időpont: 2022.10.03. - 2022.10.21.

Az ESC mentor műhely során a résztvevők a mentori tevékenységhez kapcsolódó tudásukat fejleszthetik, megismerhetik egymás tapasztalatait és feltehetik a nemzeti irodának szánt kérdéseiket. Emellett egyéni támogató folyamat keretein belül saját személyes témájukon dolgozhatnak együtt a facilitátorokkal.

A műhely és a kapcsolódó támogató folyamat célja olyan gyakorlati tudás átadása, illetve tapasztalatcsere lehetőség biztosítása, amely segíthet az önkéntesekkel való közös munka során.

A mentorok az Európai Szolidaritási Testület (European Solidarity Corps – ESC) keretein belül megvalósuló önkéntes projektek kulcsszereplői. Aktív szerepvállalásuk a projektek minőségét erősíti azzal, hogy a résztvevő tanulási folyamatát az egész szolgálat alatt figyelemmel követik és támogatják. 

Résztvevői kör: az Európai Szolidaritási Testület támogatásával Magyarországon önkénteskedő fiatalok mentorai.

Résztvevők maximális létszáma: 15 fő.

A Műhely facilitátorai: Kármán Erika és Vásárhelyi Kriszta.

A folyamat elemei
I. Online műhely
2022. október 3-5. 8:30-11:00, ONLINE
II. Személyes találkozó
2022. október 6. 10:00 – 16:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány, Budapest, 1077, Kéthly Anna tér 1.
III. Egyéni támogató folyamat
2022. október 7-21., ONLINE
Ebben az időszakban a résztvevőknek lehetőségük van a facilitátorokkal egyénileg dolgozni a saját munkájuk kapcsán megfogalmazott kérdések, téma mentén.
IV. Lezáró alkalom
2022. október 21., 8:30-11:00, ONLINE

Kérünk, minél pontosabban töltsd ki a jelentkezési lapot, és vedd figyelembe, hogy a képzések létszáma korlátozott és adott résztvevői kört céloz meg. A nemzeti iroda munkatársai bírálják el a beérkezett jelentkezéseket, és jeleznek vissza részvételi szándékod kapcsán.

Az eseményre való jelentkezéssel vállalod a teljes folyamatban való részvételt.

További kérdés esetén Kiss Andreát keresd: andrea.kiss@tpf.hu

Akár már most kapcsolódhatsz más mentorokhoz, illetve tájékozódhatsz a mentorokat érintő eseményekről, hírekről a Mentorok – Európai Szolidaritási Testület nevű Facebook csoporthoz csatlakozva.

Tudtad? A műhellyel párhuzamosan több ESC-hez kapcsolódó esemény is lesz. A Solidarity:ON során együtt ünnepeljük az önkéntességet; az ESC szervezetek találkozóján pedig a programban aktív szervezetek vehetnek részt. Részletek és regisztráció mindkét rendezvény kapcsán hamarosan!

Utolsó módosítás: 2022.08.26.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány