Eszközök a helyi szintű ifjúsági részvétel és ifjúsági munka fejlesztéséhez

Eseménysorozatunk célja, hogy az önkormányzati munkatársaknak, települési ifjúságügyért felelős szakembereknek támogatást nyújtsunk a fiatalok aktív részvételének erősítéséhez.

Időpont: 2022.10.04. - 2022.10.18.
Helyszín: online és Budapest

Az Erasmus+ program egyik kiemelt prioritása a társadalmi részvétel elősegítése. Ennek érdekében a Tempus Közalapítvány fejlesztő szakmai napokat szervez önkormányzatok munkatársainak, települések ifjúsági ügyekért felelős szakembereinek a fiatalok bevonásának, aktív társadalmi részvételének támogatására Eszközök a helyi szintű ifjúsági részvétel és ifjúsági munka fejlesztéséhez címmel.

Az eseménysorozat három keddi napon szervezett online és személyes műhelyei a helyi ifjúsági munka fejlesztéséhez, a fiatalok aktív bevonásának elősegítéséhez, ifjúsági stratégia kidolgozásához, projektek létrehozásához és európai uniós források bevonáshoz nyújtanak információt. Az események keretein belül nemzetközi fejlesztő folyamatok, együttműködések bemutatása, szükségletfelmérés, tapasztalatcsere várható.

A műhelymunkára az alábbi résztvevőket várjuk: önkormányzatok ifjúsági ügyekben érintett munkatársait, döntéshozóit, települési ifjúsági munkát végző szakembereket, ifjúságsegítőket, valamint mindazokat az önkormányzati és civil szereplőket, akik aktív szerepet vállalnának a helyi ifjúsági ügyekben.

Az Eszközök a helyi szintű ifjúsági részvétel és ifjúsági munka fejlesztéséhez című szakmai napok a következőképpen épülnek fel:

A szakmai nap I. II. III.
Témája A helyi szintű ifjúságügy és részvétel fejlesztése…
… miért fontos? … hogyan tervezzük? … miként valósítsuk meg?
Időpontja 2022.10.04. (kedd)
10:00-14:45
2022.10.11. (kedd)
10:00-14:45
2022.10.18. (kedd)
09:30-14:45
Helyszíne online online Tempus Közalapítvány
(Budapest, 1077 Kéthly Anna tér 1. 6. emelet)
Tematika Helyi élet minősége Stakeholder analízis Jó gyakorlatok
Mi van a fiatalokkal?
Hol vannak a fiatalok?
Nemzetközi projektek, együttműködések Pályázatok
Ifjúságkutatás Háttértámogatás Stratégia és cselekvési terv

2022. október 4. 10:00-14:45
Az első szakmai nap programja:

10:00-11:30 A szakmai nap keretei:
  • Miért vagyunk itt?
  • Hol látjuk/hol szeretnénk látni a fiatalok szerepét a település életében?
11:30-11:50 Kávészünet
11:50-12:30

Hol vannak a fiatalok?

  • A részvétel belső/külső akadályai.
  • Saját szerepünk a folyamatban.
12:30-13:25 Ebédszünet
13:25-14:25

A fiatalok a településünkön:

  • Mit tudunk róluk?
  • Hogyan ismerhetjük meg jobban őket és az igényeiket?
  • Vakfoltok a településemen.
14:25-14:45 Zárás

A szakmai napokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az eseménysorozat egyes workshopjai összekapcsolódnak, de lehetőség van egyes napokra való jelentkezésre is, ugyanakkor túljelentkezés esetén a kiválasztásnál előnyt élveznek azok, akik mind a három napon részt tudnak venni.

Az egyes szakmai napok részletes programja jelen felhívásban kerül közzétételre az esemény előtt egy héttel, amelyről az addig regisztráltaknak értesítést küldünk.

A folyamat részeként várjuk az önkormányzatok jelentkezését a konzultációalapú támogató programunkba is.

További információ:

Illés Gergő
pályázati referens
gergo.illes@tpf.hu


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Szervezet/Intézmény neve*

Település*

Milyen szerepet töltesz be a szervezetedben?*

Hogyan kapcsolódik a munkátok az ifjúsági területhez, fiatalokhoz?*

Mennyire vagytok aktívak az Erasmus+/Európai Szolidaritási Testület programjaiban? *
(Több válasz is megjelölhető.)Mely területek érdekelnek leginkább az eseménysorozat témái közül?*
(Több válasz is megjelölhető.)


Mely alkalmakon tudnál részt venni?*
(Több válasz is megjelölhető.)

Amennyiben ételintoleranciával rendelkezel, kérjük itt jelezd számunkra


Honnan hallottál a rendezvényről?*

Egyéb megjegyzés, kérdés

Hozzájárulok, hogy rólam az Eszközök a helyi szintű ifjúsági részvétel és ifjúsági munka fejlesztéséhez című rendezvény alkalmával képfelvételek készüljenek. *


Elfogadom, hogy rólam az Eszközök a helyi szintű ifjúsági részvétel és ifjúsági munka fejlesztéséhez című rendezvényen készült képfelvételek tekintetében a Tempus Közalapítvány térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez.*


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2022.10.03.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról szeptemberben e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány