MINDENKI A FEDÉLZETRE! - BEFOGADÓ PROJEKTEK AZ IFJÚSÁGI TERÜLETEN

Az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület program egyaránt kiemelt hangsúlyt fektet a sokszínűség és befogadás témájára, de mit jelent ez a gyakorlatban? Ha projektmegvalósítóként elkötelezett vagy az egyenlő hozzáférhetőség mellett, és szívesen megismernél ezt elősegítő módszereket, eszközöket, jelentkezz egynapos műhelymunkánkra!

Időpont: 2022.10.19. 09:30-16:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., VI. emelet Brüsszel terem)

A nemzetközi mobilitási projektekben való részvétel – különösen a fogyatékkal élő fiatalok számára – gyakran számos akadállyal és kihívással jár. Ki fizeti a jelnyelvi tolmácsolást? A helyszín akadálymentes? Ugyanakkor a szervezetek számára is kihívást jelent, hogy helyi és nemzetközi partnereket vagy megfelelő finanszírozást találjanak európai projektjeikhez.

A műhelymunka célkitűzése, hogy elősegítse a fogyatékossággal és egészségügyi problémával élő fiatalok részvételét az Erasmus+ ifjúsági és az Európai Szolidaritási Testület területén megvalósuló projektekben. Fel szeretnénk hívni a projektmegvalósító szakemberek figyelmét a célcsoport bevonásának fontosságára, emellett célunk, hogy a résztvevők számára gyakorlati szempontból kézzelfoghatóbbá tegyük azt, hogy mit tekintünk befogadó projektnek, mik a jellemzői, valamint, hogyan lehet kivitelezni. Az eseményen emellett lehetőséget szeretnénk biztosítani a résztvevők eszköztárának és módszertani ismereteinek bővítésére és az egymástól tanulásra.

Kiknek szól a műhely?

Olyan ifjúsági területen dolgozó szakemberek jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek valamilyen projektmegvalósítói tapasztalattal az Európai Szolidaritási Testület és/vagy az Erasmus+ program ifjúsági területén és annak ellenére, hogy nem elsődleges célcsoportjuk, nyitottak a fogyatékkal élő fiatalok bevonására. Amennyiben a szervezet minőségi tanúsítvánnyal vagy Erasmus-akkreditációval rendelkezik ifjúsági területen, úgy az előnyt jelent a kiválasztás során.

Miről lesz szó? 

  • Definiáljuk, hogy mi is az, hogy inklúzió, és ez, hogyan jelenik meg az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programjában
  • Befogadó projekttel kapcsolatos jó gyakorlatokat és tapasztalatokat osztunk meg
  • Tippeket és trükköket gyűjtünk össze arról, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy az általatok megvalósításra kerülő projektek befogadóak legyenek

Program

09:30-10:00 ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ
10:00-10:10 Köszöntés, keretek, programismertetés
10:10-10:30 Interaktív ismerkedés
10:30-11:00 Mi is az inklúzió?
11:00-11:30 Tapasztalatcsere
11:30-11:45 Kávészünet
11:45-12:30 Inklúzió lépésről lépésre I.
12:30-13:15 Ebédszünet
13:15-15:00 Inklúzió lépésről lépésre II.
15:00-15:30 Tippek befogadó projektmegvalósításhoz
15:30-16:00 Értékelés és zárás

Jelentkezési határidő: 2022. október 16., 23:59

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Akadálymentesség, egyenlő hozzáférés:
A szervezők elkötelezettek a program egyenlő hozzáférést biztosító megvalósítása mellett. A Tempus Közalapítvány irodaháza és a rendezvényterem, valamint mosdó akadálymentesen megközelíthető. Kérjük, a regisztráció során jelezze, amennyiben valamilyen támogatást szeretne igénybe venni a programon történő részvételhez (pl. jelnyelvi tolmácsolás).

További információ, részvétellel kapcsolatos kommunikáció:
Csikós Luca és Pável Luca, luca.csikos@tpf.hu, +36 1 237 1300 / 340-es mellék

Utolsó módosítás: 2022.09.07.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány