ESC coach workshop - Így segítsd a fiatalokat!

Kétnapos workshop azoknak, akik coach-ként fiatalok csoportjait támogatnák abban, hogy az Európai Szolidaritási Testület révén szolidaritási projekteket valósítsanak meg.

Időpont: 2023.04.04. 2023.04.05.
Helyszín: Gödöllő

A Tempus Közalapítvány megbízásából a Nemzeti Ifjúsági Tanács műhelymunkát szervez olyan szakembereknek, akik szeretnének többet megtudni az Európai Szolidaritási Testület (ESC) szolidaritási projektjeiről, és coach-ként szívesen támogatnának olyan fiatalokat, akik projektet megvalósítva pozitív változást hoznának el közösségükbe.

Mi az a szolidaritási projekt?

A szolidaritási projektek a fiatalok által önállóan kezdeményezett, kidolgozott és megvalósított nonprofit szolidaritási tevékenységek, amelyek hossza 2-12 hónap lehet.

Lehetőséget biztosítanak egy legalább öt fiatalból álló csapatnak arra, hogy pozitív változást idézzenek elő helyi közösségükben, kifejezzék szolidaritásukat, valamint elköteleződjenek egy számukra fontos ügy mellett.

További információ a Szolidaritási Testület pályázati útmutatójában.

Ki a coach (segítő) a szolidaritási projektek rendszerében?

A szolidaritási projekt végrehajtásában részt vevő fiatalokat egy segítő coach is támogathatja. A coach egy olyan személy, aki:

  • tapasztalattal rendelkezik az ifjúsági munka terén,
  • képes támogatni a csoportot a szolidaritási projekt különböző szakaszai során, az előkészítéstől kezdve a megvalósításon át az eredmények terjesztéséig.

A coach a csoport támogatási igényeinek megfelelően különböző szerepeket tölthet be. Például lehet az a személy, akihez a csoport tagjai kétségek, kérdések, csoporton belüli konfliktusok esetén fordulhatnak; lehet oktató, aki projektirányítással kapcsolatos munkaértekezletet tart; bizonyos, a projekthez szükséges készségekre taníthatja a csoportot; támogathatja és nyomon követheti a tanulási folyamatot.

További információ a Szolidaritási Testület pályázati útmutatójában.

Mire számíthatsz a workshopon?

A műhelymunka célja, hogy a résztvevők megismerjék a program, illetve a szolidaritási projektek kereteit, célkitűzéseit és felkészüljenek a coach szerep betöltésére.

A kétnapos esemény során középpontba kerülnek a coach szerephez kapcsolódó jellemzők, kompetenciák és módszertanok, témává téve:

  • a kommunikációt,
  • a konfliktuskezelést,
  • a tanulási folyamatok nyomon követését,
  • illetve a projektmenedzsmentet és munkaszervezés támogatását érintve a motiváció kialakításának és fenntartásának kérdését is.

Mi a részvétel feltétele és keretei?

A részvétel ingyenes, ugyanakkor feltétele:

  • ifjúsági területen szerzett tapasztalat,
  • a műhelymunka teljes időtartamán való aktív részvétel.

A szállás és étkezés minden résztvevő számára biztosított.

Kérünk, minél pontosabban töltsd ki a jelentkezési lapot!
Mivel a résztvevők létszáma limitált (maximum 12 fő) és a rendezvény adott kört céloz meg, a nemzeti iroda munkatársai bírálják el a beérkezett jelentkezéseket, és jeleznek vissza részvételi lehetőség kapcsán.

A jelentkezési határidő: 2023. március 24., péntek

A műhellyel kapcsolatos kérdéseddel keresd Kiss Andreát az alábbi elérhetőségeken: andrea.kiss@tpf.hu,
+36 1 237 1300 / 349-es mellék.

Utolsó módosítás: 2023.03.20.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány