Karriernap az iskolában: pedagógusoknak szóló tájékoztató és műhelymunka

A Tempus Közalapítvány – Nemzeti Europass Központ pedagógusoknak szóló tájékoztató előadást és műhelymunkát szervez 2023. április 27-én.

Időpont: 2023.04.27. 10:00-14:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány

Regisztrációhoz töltse ki az oldal alján található űrlapot! 

A rendezvény célja, hogy módszertani segítséget nyújtson a diákok tudatos karriertervezésével kapcsolatban. Az eseményen megismerkedhetnek az Europass tanároknak szóló segédleteivel, a fiatalok munkaerőpiaci helyzetével és a sikeres elhelyezkedéshez szükséges készségek feltárásának lehetőségeivel, továbbá betekintést nyerhetnek az Erasmus+ programhoz kapcsolódó hálózatok/programok nyújtotta lehetőségekbe (Eurodesk, Európai Szolidaritási Testület, DiscoverEU).

Programterv:

09:30 - 10:00 Regisztráció
10:00 - 10:15 Köszöntő
Bertalan Zsófia, Erasmus+ programkommunikációs csoportvezető
10:15 - 11:15 Europass szolgáltatások a pedagógusi munkában
A tudatos karrierépítés az iskolában kezdődik. Az Europass számos ingyenes szolgáltatással támogatja a diákok fejlődését, illetve hozzájárul a további tanulási lehetőségek megtalálásához és segíti a készségek strukturált bemutatását. Mindezek mellett módszertani segédletekkel színesíti a pedagógusok munkáját. Ismerje meg az Europass eszközöket!
Baranyi Diána, csoportvezető-helyettes
Kemenár Éva Nóra, Europass junior referens
11:15 - 12:45 Kompetenciafeltárás workshop
Mi az a kompetencia és honnan ered? Hogyan ismerhetjük fel őket? Mi mutat az aktuális kompetenciatrend? Interaktív workshop a kompetenciafeltárásról.
Svéda Dóra, karriertanácsadó, coach – Coachingcentrum 
12:45 – 13:10 Szendvicsebéd
13:10 - 14:00 Fiataloknak szóló lehetőségek az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programokban
Ismerje meg, milyen lehetőségeket kínál az Európai Unió diákjainak az iskolapadon túl, és ezek hogyan fejlesztik önismeretüket, készségeiket és kompetenciáikat! Legyen szó külföldi önkéntességről, ifjúsági cseréről vagy éppen Európa felfedezéséről a DiscoverEU-val, a fiatalok emberileg és szakmailag is jobbá válhatnak ilyen élmények által. Az uniós lehetőségek mellett bemutatkozik fiataloknak szóló információs hálózatunk, az Eurodesk is.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. 

Jelentkezési határidő: 2023. április 25.

 

Utolsó módosítás: 2023.04.17.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány