Youth@Work hazai műhelymunka: Future of work

A Tempus Közalapítvány 2023. június 2-án hazai műhelymunkát szervez olyan szakemberek bevonásával, akik aktívan jelen vannak a Youth@Work által képviselt területeken: a fiatalok foglalkoztathatósága, tudatos munkaerő piaci jelenléte és vállalkozói készségének fejlesztése.

Időpont: 2023.06.02. 10:00-13:00
Helyszín: Tempus Közalapítvány (Budapest, 1077, Kéthly Anna tér 1.)

Youth@Work Partnership on Youth Employability and Entrepreneurship

A 2018-ban alakult meg a nemzetközi Youth@Work együttműködés, amelynek célja:

  • Az ifjúsági munka láthatóságának biztosítása és szerepének erősítése a fiatalok foglalkoztathatósági és vállalkozói ökoszisztémájában.
  • Hozzájárulni az EU ifjúsági stratégiájának (2019-2027) és más, az ifjúsági foglalkoztathatósággal és vállalkozói készséggel kapcsolatos európai szakpolitikának végrehajtásához.
  • A fiatalok foglalkoztathatóságával és vállalkozói készségével kapcsolatos helyi, regionális, nemzeti és uniós kezdeményezések közötti szinergiák erősítése, valamint az egymástól való tanulás támogatása.
  • A fenntartható partnerségek, a bevált jógyakorlatok és a minőségi projektek fejlesztésének fokozása, valamint az innováció ösztönzése.
  • Az EntreComp, a DigComp és más, az Európai Bizottság által kidolgozandó európai kompetenciakeretek, valamint a Youthpass folyamat megértésének javítása és használatának előmozdítása.

A Tempus Közalapítvány 2018 óta tagja a partnerségnek, és több hazai és nemzetközi eseményt valósított meg a Youth@Work együttműködés keretében (TCP Forum 2018, Study Visit on Social Entrepreneurship and Social Inclusion 2021), valamint támogatta magyar szakemberek részvételét eseményeken (https://youthatworkpartnership.org/pevents/).

Évente többször megvalósítunk olyan hazai műhelymunkát a témában, ahol igyekszünk behozni és témává tenni a területen jellemző aktuális kérdést, témát vagy trendet.

2023. június 2-án a Future of Work kerül majd fókuszba:

A világgazdasági fórum 2020-as felmérése alapján 2025-ig a munkavállalók 50%-ának lesz szüksége új készségek elsajátítására. A saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy az automatizáció hatására számos munkahelyet leváltanak a gépek, míg az újonnan létrejövő álláslehetőségek új készségeket igényelnek.

  • Hogyan rajzolja át a munka világát a digitalizáció?
  • Milyen készségekre lesz szükség a jövő munkahelyén?
  • A dinamikusan változó munkaerőpiacon mit tehetünk magunkért, a fenntartható jövőnkért?

Előadó: Veres Rózsa, Learning & development expert, LinkedIn profil

Lehetőség lesz ezen az alkalmon részt venni egy tudásmegosztásban, az ezt követő és a témához kapcsolódó beszélgetésben illetve kapcsolatépítést elősegítő aktivitásban, amelyet egy közös ebéd követ majd.

Az esemény facilitátorai: Földi Barbara, Kiss Gergő

Részvétel ingyenes.

Jelentkezési határidő: 2023. május 23.

A műhellyel kapcsolatos kérdéseddel keresd Kiss Andreát az alábbi elérhetőségeken:
andrea.kiss@tpf.hu,
+36 1 237 1300 / 349-es mellék.

Utolsó módosítás: 2023.05.31.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány