STIPENDIUM HUNGARICUM 10 KONFERENCIA: A NEMZETKÖZIESÍTÉS HATÁSA A FELSŐOKTATÁS ÉS A MUNKAERŐPIAC KAPCSOLATÁRA

A konferencia keretében bemutatjuk a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram elmúlt 10 évének főbb eredményeit, továbbá a felsőoktatás nemzetköziesítésében aktív döntéshozókkal, intézményvezetőkkel, oktatókkal és nemzetközi munkatársakkal közösen áttekintjük a külföldi hallgatók munkaerőpiaci szempontú felkészítésének jó gyakorlatait, lehetőségeit és kihívásait.

Időpont: 2023.06.19. 10:00-16:00
Helyszín: Danubius Hotel Helia, 1133 Budapest, Kárpát u. 62-64.

A szakmai téma időszerűségét két szempont is meghatározza:

  • 2023 a Készségek Európai Éve, amely felhívja a figyelmet a tehetségek nevelésének és megtartásának fontosságára, valamint a felsőoktatás kitüntetett szerepére a készségfejlesztés területén.
  • A hazai felsőoktatásban tanuló külföldi hallgatók száma és a magyar felsőoktatás iránti nemzetközi érdeklődés szempontjából kulcskérdés lehet, hogy a képzések hogyan képesek a hallgatók munkaerőpiac szempontjából releváns készségeit fejleszteni, azok munkaerőpiaci illeszkedését támogatni.

A konferencia előadói, interaktív műhelyei a témával kapcsolatos szakmai háttér elmélyítéséhez, a jó gyakorlatok megismeréséhez és a hazai felsőoktatásra váró feladatok megvitatásához is fórumot kívánnak biztosítani.

A konferencia keretében poszterfelhívást és jó gyakorlat felhívást teszünk közzé, amelyre a felsőoktatás valamennyi területének képviselőinek jelentkezését várjuk.

Posztereket az alábbi két témakörben várunk:

  • a felsőoktatási intézmény és a munkaerőpiac kapcsolatának bemutatása a külföldi hallgatók szemszögéből,
  • a Stipendium Hungaricum program elmúlt tíz évi eredményeinek bemutatása.

Az elkészült poszterek a konferencián kerülnek kiállításra.
A poszterfelhívás elérhető a linkre kattintva: Jelentkezési felhívás poszterbemutatóra.

Intézményi jó gyakorlatokat a külföldi hallgatók munkaerőpiaci szempontú felkészítése kapcsán az alábbi témában várunk:

  • a felsőoktatási intézmény és a munkaerőpiac kapcsolatának bemutatása a külföldi hallgatók szemszögéből

A jó gyakorlat felhívás elérhető az alábbi linkre kattintvaJelentkezési felhívás jó gyakorlat bemutatóra

Program

9:30 – 10:00 Regisztráció
10:00 – 10:45 Köszöntők, bevezető gondolatok Lengyel Miklós
képzésekért, ösztöndíjprogramokért és tudománydiplomáciáért felelős helyettes államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium (felkérés alatt)
dr. Varga-Bajusz Veronika
felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Kulturális és Innovációs Minisztérium (felkérés alatt)
Dr. Czibere Károly
elnök, Tempus Közalapítvány kuratóriuma
10:45 – 11:15 Kávészünet és poszterbemutatók
11:15 – 12:30 A nemzetköziesítés hatása a felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolatára
(rövid prezentációk és panelbeszélgetés)
Dobos Gábor
igazgató, Nemzetközi Felsőoktatási Fejlesztések Igazgatósága, Tempus Közalapítvány
Horváth Zoltán
egyetemi tanár, Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kar
Jakab Dávid
kormányzati kapcsolatokért felelős vezető, WHC-Group
(további előadók felkérés alatt)
12:30 – 13:30 Ebédszünet
13:30 – 14:30 Párhuzamos szekciók I. A párhuzamos szekciók témái:
  • hallgatók munkaerőpiaci szempontú felkészítésének intézményi aspektusai
  • hallgatók készségfejlesztésének munkaerőpiaci aspektusai
  • felsőoktatási intézmény saját, komplex munkaerőpiaci gyakorlatának bemutatása
  • SH koordinátori szekció
Előadók felkérés alatt.
14:30 – 15:00 Kávészünet és poszterkiállítás
15:00 – 16:00 Párhuzamos szekciók II.

Kérjük jelezze részvételi szándékát az alábbi adatok megadásával. Regisztrációjának elfogadásáról vagy elutasításáról az elérhető helyek függvényében emailben értesítjük a regisztrációs határidőt követően.

A regisztráció határideje: 2023. május 31., 23:55


REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációval hozzájárul, hogy Önről, mint Résztvevőről a rendezvény alkalmával képi, videó- és hangfelvételek készüljenek, amelyek kapcsán a Tempus Közalapítvány a Résztvevő tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható felhasználási jogosultságot szerez. A Tempus Közalapítvány a Résztvevő relációjában korlátozás nélkül jogosult a megjelenítés hasznosítására, felhasználására, többszörözésére, közzétételére, átdolgozására, nyilvánosságra hozatalára, nyilvánossághoz közvetítésére anélkül, hogy a Résztvevő részére ezért bármilyen módon ellenszolgáltatást kellene nyújtania. Az előzőek szerinti megjelenítések kapcsán a Résztvevő semmilyen követeléssel nem élhet a Tempus Közalapítvánnyal, illetve a kifejezetten a Közalapítvány felkérésére dolgozó fotós, videós, vagy sajtómunkatársakkal szemben.


* - kötelező mezők

Intézmény*

Beosztás*


Hozzájárulok, hogy a Tempus Közalapítvány a Stipendium Hungaricum 10 Konferencia című rendezvényen rólam képfelvételt készítsen.*


Hozzájárulok, hogy a Tempus Közalapítvány a Stipendium Hungaricum 10 Konferencia című rendezvényről készített képfelvételt online felületein közzé tegye.*


A rendezvény regisztrációval megismertem az Adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány a rendezvényen való részvételemhez megadott személyes adataimat az abban foglaltak szerint kezelje.*


Hozzájárulok ahhoz, hogy a Tempus Közalapítvány egyéb, a jelen rendezvény témájához hasonló eseményekről a megadott elérhetőségemre értesítést küldjön.Kérjük, írja be az alábbi számot*

Utolsó módosítás: 2023.05.17.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a részvételi szándékát, melynek elfogadásáról vagy elutasításáról az elérhető helyek függvényében emailben értesítjük a regisztrációs határidőt követően.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány