Ifjúsági projektekkel az aktív társadalmi részvételért

Online információs alkalmak az Erasmus+ ifjúság és az Európai Szolidaritási Testület pályázati lehetőségeiről az aktív részvétel kontextusában.

Időpont: 2023.08.30. 2023.09.01.
Helyszín: online, Zoom

Szervezeti vagy intézményi munkatársként fiatalokkal dolgozol? Szeretnéd megtudni, milyen európai uniós pályázatok révén erősítheted az ő társadalmi részvételüket? Esetleg fiatal felnőttként szeretnél valami hasznosat tenni a témában, de ehhez támogatásra van szükséged?

Csatlakozz információs webinárium-sorozatunkhoz!

Az Erasmus+ program és a hozzá tartozó DiscoverEU lehetőség, valamint az Európai Szolidaritási Testület (ESC) egyik fő prioritása az aktív társadalmi részvétel erősítése azon projektek által, amiket támogatnak. A programok kontextusában kiemelten fontosak azok a kezdeményezések, amelyek lehetőséget nyújtanak a fiataloknak és a velük foglalkozó szakembereknek a társadalmi és polgári szerepvállalásra, valamint erősítik az Európai Unióhoz tartozás érzését, a szociális és interkulturális kompetenciák fejlesztését és a kritikus gondolkozást.

Rendezvényünk résztvevőjeként ismerd meg, milyen pályázattípusok érhetők el olyan szervezeteknek, intézményeknek és fiatalok csoportjainak, akik szívesen hozzájárulnának ehhez a folyamathoz!

Program

Az alkalmakon feltett kérdésekre érkezett válaszok a linkre kattintva érhetők el.

Augusztus 30. 10:00-11:30
Téma: az aktív társadalmi részvétel mint programprioritás; pályázati lehetőségek; a projekt életútja.
Bevezető alkalmukon betekintést nyerhetsz az aktív részvétel fogalmába, szakpolitikai hátterébe és a kapcsolódó ifjúsági pályázattípusokba, valamint megismerheted, milyen lépéseken révén valósíthatsz meg projektet az Erasmus+ ifjúság vagy az ESC támogatásával.
Augusztus 30. 15:00-16:30
Téma: a DiscoverEU esélyegyenlőségi pályázattípusa és az Erasmus+ ifjúsági csere.
Az Erasmus+ DiscoverEU programja lehetővé teszi, hogy intézményi/szervezeti támogatással a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok felfedezzék Európát, és ezáltal erősödjön az európai identitásuk. Erasmus+ ifjúsági csere során fiatalok nemzetközi csapatai tanulhatnak nemformális módszerekkel egy adott témáról. Ezt a szekciót kifejezetten ajánljuk azoknak, akik még csak ismerkednek a pályázatok világával.
Augusztus 31. 10:00-11:30
Téma: kis léptékű partnerségek és partnerségi együttműködések az Erasmus+ ifjúsági területén.
Nemcsak közvetlenül a fiatalok bevonásával lehet erősíteni a részvételüket, hanem az ifjúsági területen megvalósuló szakmai együttműködések révén is (pl.: jógyakorlatok cseréje, projekteredmények, szellemi termékek kidolgozása). Ezt a szekciót kifejezetten ajánljuk azoknak, akik szívesen fókuszálnának szervezeti/intézményi fejlesztésükre.
Augusztus 31. 15:00-16:30
Téma: ifjúságsegítők mobilitása az Erasmus+ támogatásával.
Az ifjúságsegítők, fiatalokkal foglalkozó szakemberek fejlődését és eszköztárának bővítését, az ifjúsági szakma előrelendítését célzó projekttípus. Ezt a szekciót kifejezetten ajánljuk azoknak, akik az ifjúsági szektorban dolgoznak, vagy fiatalokkal foglalkoznak.
Szeptember 1. 10:00-11:30
Téma: Erasmus+ ifjúsági részvételi tevékenységek és ESC szolidaritási projektek.
Az ifjúsági részvételi tevékenységek kimondott célja a fiatalok aktív részvételének erősítése, a döntéshozási folyamatokba való bevonása. A szolidaritási projektek azáltal teszik aktív cselekvővé a fiatal felnőtteket, hogy támogatást biztosítanak saját ötleteik megvalósítására. Ezt a szekciót kifejezetten ajánljuk olyan fiatal felnőtteknek, akik társadalmi ügyekért tennének, valamint olyan szervezeti képviselőknek, akik ebben támogatnák fiataljaikat.
Szeptember 1. 15:00-16:30
Téma: önkéntesek fogadása az ESC támogatásával.
Az ESC támogatásával 18-30 éves fiatal felnőttek csatlakozhatnak a szolidaritás terén aktív szervezetekhez/intézményekhez, hogy önkéntesként támogassák munkájukat, és ezáltal a társadalom aktív cselekvői legyenek. Ezt a szekciót kifejezetten ajánljuk olyan szervezeti/intézményi képviselőknek, akik szívesen bevonnának lelkes, fejlődni vágyó fiatal felnőtteket a munkájukba.

Az alkalmakon feltett kérdésekre érkezett válaszok a linkre kattintva érhetők el.

Utolsó módosítás: 2023.09.06.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Köszönjük, hogy regisztráltál az eseményre! Pár napon belül megerősítjük részvételed.

Ha addig nem szeretnél lemaradni a hasonló lehetőségekről, csatlakozz az Erasmus+ ifjúság és ESC pályázók Facebook csoporthoz, és iratkozz fel hírlevelünkre!