Mentor Csütörtök – A tanulási folyamat és motiváció

Szeptember 21-i alkalmunk fókuszában az önkéntesek tanulási folyamata és motivációja áll majd. Hogyan támogassuk személyes fejlődési folyamatukban őket, és miként hangoljuk össze ezt a szervezeti célokkal?

Időpont: 2023.09.21. 9:00-11:00
Helyszín: online

Az önkéntesek nagyban hozzájárulnak a szervezet életéhez, projektjei megvalósításához, ugyanakkor a személyes motivációjuk és tanulási céljaik ugyanolyan fontosak. Koordinátorként, mentorként miként tudatosíthatjuk az önkéntesekben ezeket a célokat, illetve mi kell ahhoz, hogy az önkéntesek céljait és a szervezet/projekt tevékenységeit összehangoljuk? Mitől érzi magát az önkéntes motiváltnak, és hogyan álljunk ahhoz, ha minden erőfeszítésünk ellenére sem tudjuk azt fenntartani?

A Tempus Közalapítvány lehetőséget szeretne biztosítani az Európai Szolidaritási Testület önkéntes projektjeiben aktív mentoroknak és koordinátoroknak, hogy rendszeresen találkozzanak, és a mentori tevékenységüket érintő aktuális témáik és kérdéseik mentén kapcsolódjanak.

Az elmúlt években felmerült igényre reagálva szeretnénk havi rendszerességű lehetőséget biztosítani ahhoz, hogy az önkénteseket támogató mentorok és koordinátorok rendszeresen tudjanak találkozni, és kérdéseik, elakadásaik és sikereik mentén tapasztalatot cserélni.

2023. szeptember 21. – A tanulási folyamat és motiváció

Ezen az alkalmon Kármán Erika, a Szatyor Egyesület munkatársa, korábbi koordinátora tart beszámolót szervezete tapasztalatairól, jógyakorlatairól az önkéntesek tanulási folyamatához kapcsolódóan. A gondolatébresztő után közös beszélgetés következik. Szeretnénk konkrét módszertani javaslatokat adni arra vonatkozóan, hogy miként tudjuk támogatni a fiatalokat tanulási céljaik megfogalmazásában, illetve, hogy mi a szerepe a mentornak és a koordinátornak a tanulási folyamat nyomonkövetésében.

Ezt követően konkrét és aktuális esetekkel fogunk foglalkozni, amelyeket nektek van lehetőségetek behozni az önkéntesekkel végzett munkátokból.

Az alkalmakon ugyancsak lesz lehetőség a facilitátorokkal vagy a nemzeti iroda munkatársaival egyéni konzultációt kérni. Az erre való igényt a regisztrációs űrlapon tudjátok jelezni.

Facilitátorok: Kármán Erika, Vásárhelyi Kriszta

A részvétel ingyenes és nyitott minden aktív mentor és koordinátor számára. Minden alkalom után az összefoglalót eléritek ezeken a felületeken:

⮚  A Mentorok – Európai Szolidaritási Testület Facebook csoportban
⮚  Mentor klub

A további alkalmak időpontjairól és témáiról itt tudsz tájékozódni.

További kérdés esetén Kiss Andreát keresd: andrea.kiss@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2023.08.11.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány