Együtt a fiatalokkal! Tanuló közösség a helyi ifjúsági részvételért

Eseménysorozatunkkal önkormányzatok ifjúságügyért felelős munkatársainak, döntéshozóknak, települési ifjúsági szakembereknek és fiataloknak nyújtunk támogatást a fiatalok aktív részvételének erősítéséhez.

Időpont: 2023.10.10. - 2024.01.31.
Helyszín: 2 online esemény és egy személyes Székesfehérváron vagy Debrecenben, online mentorálás

Az Erasmus+ program egyik kiemelt prioritása a társadalmi részvétel elősegítése. Ennek érdekében a Tempus Közalapítvány fejlesztő szakmai napokat szervez települési szinten ifjúsági ügyekkel foglalkozók számára a fiatalok aktív társadalmi részvételének támogatására.

Az októberben induló eseménysorozat online és személyes műhelyei a helyi ifjúsági munka fejlesztéséhez, ifjúsági stratégia kidolgozásához, projektek tervezéséhez, megvalósításához, az európai uniós források bevonásához nyújtanak segítséget. Az események keretein belül nemzetközi fejlesztő folyamatok, együttműködések bemutatása, jó gyakorlatok megosztása, tapasztalatcsere várható. Hosszútávú célunk egymást támogató tanuló közösség létrehozása, melynek keretében a résztvevőknek mentori támogatást nyújtunk a szakmai napokat követően, és 2024 tavaszán többnapos hazai tanulmányutat szervezünk a témában.

A szakmai napokra az alábbi résztvevőket várjuk: önkormányzatok ifjúsági ügyekért felelős munkatársait, döntéshozóit, települési ifjúsági szakembereket és fiatalokat, akik aktív szerepet vállalnak/vállalnának településükön a döntéshozók, szakemberek és a fiatalok közötti együttműködésben. A minél eredményesebb részvétel érdekében egy településről legalább két különböző szereplő jelentkezését várjuk.

Az eseménysorozat a következőképpen épül fel:

A szakmai nap  I. II.a II.b  III.
Témája Együtt a fiatalokkal! Tanuló közösség a helyi ifjúsági részvételért
indító esemény szakmai műhelyek (választandó) támogató esemény
Időpontja 2023.10.10. (kedd)
9:30-15:00
2023.10.18. (szerda)
9:30-16:00
2023.10.26. (csütörtök)
9:30-16:00
2024. január
Helyszíne online Székesfehérvár Debrecen online
Mentorálási folyamat

A részvétel megkönnyítése érdekében a jelenléti szakmai napot két alkalommal, azonos tartalommal tartjuk meg. A szakmai napokon való részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött. Az eseménysorozat egyes napjai összekapcsolódnak, ezért a két online eseményen és a személyes alkalmak egyikén való részvétel szükséges. 

További információ:
Illés Gergő
pályázati referens
gergo.illes@tpf.hu

Utolsó módosítás: 2023.10.06.

HIBA

Kérjük, töltse ki a kötelező mezőket.


HIBA

Az e-mail cím formátuma nem megfelelő. Kérjük, hogy a mezőbe csak egy e-mail címet írjon, és regisztrációja elküldése előtt győződjön meg róla, hogy a formátum helyes.


HIBA

Ezzel az e-mail címmel már regisztrált rendezvényünkre. A jelentkezés elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.


Rendszerünk rögzítette a regisztrációját, melynek elfogadásáról néhány napon belül e-mailben értesítjük.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön a Tempus Közalapítvány legfrissebb híreiről, rendezvényeiről, kiadványairól és a legfontosabb pályázati információkról!

Üdvözlettel,
Tempus Közalapítvány